Zorgverzekering en vakantie

Op jouw vakantie wil je natuurlijk maar één ding: genieten van een welverdiende vakantie. Want na hard werken is het eindelijk zover. Je moet niks en hoeft alleen nog maar te genieten. Juist omdat je ongestoord van jouw vakantie wil genieten, is het belangrijk om te weten dat je in het buitenland niet hetzelfde verzekerd bent als in Nederland. Dit is namelijk per land verschillend.

Als je in Nederland verzekert bent (dit is overigens verplicht) ben je in het buitenland wel verzekerd voor medische zorg maar de vergoeding hiervan kan per land verschillen. Het kan dus zo maar voorkomen dat jouw zorgverzekering de kosten van jouw medische zorg niet dekt of maar gedeeltelijk.

Medische kosten in het buitenland
De prijzen van zorg en vergoedingen hiervan verschillen per land. Het kan daarom voorkomen dat jouw zorgverzekering niet alle kosten dekt. De meeste zorgverzekeraars vergoeden namelijk alleen voor de hoogte van de zorg zoals die in Nederland zou zijn. Komen er in het buitenland extra kosten bij? Dan moet je deze zelf betalen!

European Health Insurance Card
In het buitenland moet je aan kunnen tonen dat je in Nederland verzekerd bent. Dit kan met de European Health Insucarce Card, afgekort EHIC. Deze kaart is het bewijs dat je verzekerd bent en zorgt er voor dat je in het buitenland medische zorg kunt krijgen die in het basispakket hoort. Dit geldt alleen als je in het buitenland op vakantie bent of voor werk in het buitenland verblijft. Het geldt niet als je er bent voor een medische ingreep.

Op de pas staat een handig nummer voor noodgevallen in het buitenland. De pas is geldig in de Europese Unie en Australië, IJsland, Liechtenstein, Macedonië, Noorwegen en Zwitserland. De pas is drie jaar geldig. Onthoud deze handige tips en ga goed voorbereid op reis.

Bron: UnitedConsumers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.