De zorgverzekering

Iedere maand is het weer een grote kostenpost: de zorgverzekering. Iedereen die in Nederland woont is verplicht om een basis zorgverzekering af te sluiten. En dat medische zorg in Nederland duur is, mag geen geheim zijn. Maar wat kost deze zorg nu werkelijk?

De zorg varieert enorm. Van het aanleggen van een spalk of gips bij een gebroken arm tot aan een operatie aan je schouder of hart. Omdat deze zorg zo varieert en het kan zijn dat je meerdere behandelingen per jaar nodig hebt, worden de afrekeningen van deze behandelingen gebundeld. Dit wordt ook wel en DBC genoemd wat weer staat voor Diagnose Behandel Combinatie. In het DBC staan de meest belangrijke zorgactiviteiten van de behandeling van een patiënt beschreven. Door dit DBC wordt bepaald of een behandeling in de basisverzekering zit of in een aanvullend pakket.
Veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen
Veel consumenten zijn zich niet bewust van de kosten van een behandeling in het ziekenhuis. Daarom heeft UnitedConsumers een interessante infographic ontworpen. Op de website van UnitedConsumers vind je een overzicht met tarieven van 30 veel voorkomende ziekenhuisbehandelingen.

Infographic veelvoorkomende ziekenhuisbehandelingen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.