Gezondheid en voeding

Zoals bij heel veel mensen wel duidelijk is, je moet gezond leven. Maar wat is gezond? De een vindt het gezond om 1 keer per week patat te eten en de ander vind het pas gezond als je heel de week salade eet. Dat is voor iedereen verschillend! Wij zeggen altijd, alles waar ‘te’ voor staat is niet goed. Teveel salade is niet goed en teveel vette dingen is ook niet goed! Maar hoe hou je je lichaam toch een beetje gezond?

Iedereen weet hoe belangrijk het is om gezond te leven en vooral om goed te eten, maar niet heel veel mensen doen wat met die kennis! Je gezondheid hangt heel erg samen met je eetpatroon. Zo zie je vaker medische problemen bij mensen die ongezond leven dan mensen die alles doen om gezond te blijven! Natuurlijk hoeft het niet te betekenen dat wanneer je gezond leeft, je nooit problemen met je lichaam zal krijgen, maar het speelt wel mee. Maar wat is gezond? Volgens ons leef je gezond als je gevarieerd eet en niet teveel suikers en vetten, maar ook zeker niet alleen salades! Gevarieerd dus. Niet de hele week hetzelfde! Wanneer je dit wel doet krijg je een hele hoop voedingsstoffen niet binnen die je wel nodig hebt, en dat is weer ongezond en krijg je klachten van.

Als je echt geen idee hebt wat je moet eten en wat gezond is, kan je altijd op de schijf van 5 kijken. Uit elke schijf moet je elke dag wat eten! Het heeft 5 schijven. Schijf 1 bestaat uit groenten en fruit. Schijf 2 over brood, pasta, aardappelen, rijst en peulvruchten. Schijf 3 heeft te maken met zuivelproducten zoals vlees, vis, ei of vleesvervangers. Schijf 4 over oliën en vetten en als laatste heeft schijf 5 te maken met vocht. Wat je drinkt op een dag.

Wat ook heel belangrijk is om gezond te blijven is beweging. Fietsen, wandelen, hardlopen, voetbal.. Bedenk het maar! Als je maar aan je beweging toekomt. Dan kan je nog zo gezond en gevarieerd eten, als je niet beweegt heb je er niks aan.peanuts-618547_960_720

Voeding-en-fitness.nl
Ivy clinics
Tandarts Amsterdam
Living Practice
Natural Bio Store
Vital Formula 99
http://blokpil.nl