ICT in de zorg

Veel verschillende bedrijven en organisaties kunnen inmiddels niet meer zonder een goed werkend informatie- en communicatiesysteem. Met de juiste ICT wordt bijvoorbeeld contact met klanten onderhouden, hoewel deze discipline zich ook bezig houdt met het continue verbeteren van de communicatie binnen het bedrijf. Ook voor de zorg is een goede ICT-structuur van belang.
Sterker nog – met een uitstekend functioneren informatie- en communicatiesysteem wordt een zekere mate van veiligheid voor cliënten en patiënten gewaarborgd.

ICT: wat houdt het in?

ICT is een afkorting voor informatie- en communicatietechnologie: een discipline die zich bezig houdt met het bewerkstelligen én onderhouden van de technische infrastructuur van vele organisaties. Daarbij ligt de nadruk bijvoorbeeld op de organisatie zelf en de manier waarop er wordt gecommuniceerd tussen de diverse afdelingen, maar ook op het installeren van verschillende softwarepakketten die deze communicatie ook daadwerkelijk realiseren. De elektronische weg is anno nu dé manier om informatie met elkaar te delen, vandaar dat ICT in vrijwel iedere organisatie onmisbaar is.

ICT in de zorg

Ook in de zorg kan ICT van een doorslaggevend belang zijn – mits goed uitgevoerd. Een slim gebruik van zo’n informatie- en communicatiesysteem kan zorg aanzienlijk efficiënter maken, waardoor er resultaatgericht gewerkt kan worden en men aan de slag kan gaan met duidelijke, heldere planningen. ICT in de zorg is voornamelijk belangrijk vanwege het gegeven dat de vraag naar zorg steeds meer stijgt, terwijl het aantal mensen die deze zorg moet verlenen juist terugloopt. Een onwenselijke situatie waar we met de juiste ICT-benodigdheden alsnog het beste uit kunnen halen.

Consultancy

Bent u op zoek naar een betrouwbare en professionele partner die u kan helpen met het implementeren óf verbeteren van een heldere en begrijpelijke informatie- en communicatiestructuur voor alle medewerkers in de zorg? Dan bent u bij KM2 Consultancy bij het juiste adres. Als adviesbureau bieden zij een bedrijfskundig advies voor verschillende disciplines, waarbij we gespecialiseerd zijn in de zorgsector. Met kennis, ervaring en een breed scala aan up-to-date technieken zorgen wij ervoor dat uw ICT-structuur betrouwbaar en helder verloopt én geven we een garantie voor een verbeterde manieren van werken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.