Water drinken is niet zielig

Wat een boer niet kent…

Als ouders willen we graag dat het goed gaat met onze kinderen. Dat ze blij, vrolijk en gelukkig zijn. Daarom vinden sommige ouders het zielig om hun peuter water te geven en geven ze continue fruitsap. Andere ouders laten hun tiener een energiedrankje drinken bij het ontbijt… Als GGD willen we mensen erop wijzen dat water een gezond alternatief is. Dat je niet meteen naar iets zoets hoeft te grijpen als je dorst hebt. Het is belangrijk om water drinken al op hele jonge leeftijd als norm in te bouwen. Want (teveel) frisdrank is ongezond, verslavend en onnodig.

Gezonde leefstijl

De gemeente Dongen deelt deze mening. Sinds 2012 heeft Dongen extra aandacht voor het terugdringen van overgewicht. Het is de ambitie dat de Dongenaren een gezonde leefstijl hebben; dat ze kiezen voor voldoende beweging en gezonde voeding. Als beleidsadviseur bij de GGD geef ik samen met de gemeente vorm aan het lokale gezondheidsbeleid. In Dongen bleek dat ongeveer 1 op de 10 kinderen tussen 2 en 11 jaar overgewicht heeft. Daarom sloot de gemeente zich aan bij de landelijke beweging ‘Jongeren Op Gezond Gewicht’ (JOGG). Elk jaar heeft JOGG een landelijk thema, zoals Gratis bewegen of DrinkWater.

Gezonde producten uit de supermarkt online bestellen? Bekijk alle actuele aanbiedingen van de supermarkt online. Tegenwoordig bestel je alle supermarkt aanbiedingen eenvoudig en snel online.

Weten waar water nu in de aanbieding is? Bekijk alle actuele Water aanbiedingen en laat het gewoon thuisbezorgen door de plaatselijke supermarkt.

Lees meer: https://eenbredeblikopgezondheid.wordpress.com

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.