Waarom is het gezond om te relaxen in een spa?

woman-690034_960_720

Het is heerlijk om in een spa te zitten. Even helemaal ontspannen na de drukte van de dag. Een echt moment voor jezelf. Naast dat het erg fijn is, is een spa ook goed voor je gezondheid. Waarom is een spa eigenlijk gezond? Wij leggen het je uit in dit artikel.

Fysieke ontspanning

Sommige mensen zitten de hele werkdag in dezelfde werkhouding. Na het sporten kan het zijn dat je erg spierpijn hebt. Je lichaam kan op verschillende manieren stress ervaren. Even lekker ontspannen in een spa van Elite Wellness kan op zo’n moment wonderen doen. De warmte verlicht de spieren en de massagepads stimuleren de bloedsomloop en geven een fijn gevoel. Wist je dat er een kans bestaat dat je langer leeft als je regelmatig gebruikt maakt van een spa en hierdoor je lichaam goed laat ontspannen.

Mentale ontspanning

We hebben het allemaal steeds drukker en drukker. Overal wordt er om onze aandacht gevraagd: als je ongelezen e-mails, advertenties, berichten, je familie, je vrienden en ga zo nog maar even door. De hele dag ben je druk bezig. Een spa helpt je om mentaal te kunnen ontspannen na al deze drukte. Even alles uit je hoofd zetten en ultiem relaxen. Het haalt de stress weg en laat je ontspannen voelen. Je kunt er na een bezoekje aan de spa weer even tegenaan! Door deze mentale rust die je jezelf gunt, krijg je een betere concentratie. Dit is dus vooral ideaal als je een drukke baan hebt.

Verhoogd de weerstand

Ook is het bewezen dat de weerstand beter wordt door een spa. Je lichaam went aan de wisselende temperaturen waardoor je minder vatbaar bent voor de kou. Daarnaast kan je in de zomer beter tegen de hitte! Twee vliegen in één klap dus en je moet niet vergeten dat je veel minder snel ziek wordt wanneer je een hoge weerstand hebt.

Een stralende en gezonde huid

Door de warmte van een spa ga je zweten. Bij het zweten wordt de bloedsomloop gestimuleerd. Hierdoor worden de afvalstoffen uit je lichaam verwerkt. Het gevolg is dat je een mooie huid krijgt die straalt. Daarnaast gaan je poriën open door de warmte. Al het vuil zweet je er lekker uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.