Dit kun je doen tegen pigmentvlekken op je lichaam en gezicht

pigmentatie

Wat zijn nou eigenlijk pigmentvlekken?

Pigmentvlekken ontstaan door hyperpigmentatie, ofwel: verkleuring van de huid.

Deze vlekken zijn donkerder van kleur dan de rest van de huid, ze kunnen van tint verschillen en ook van grootte. Voorbeelden zijn ouderdomsvlekken en sproetjes.

Pigmentvlekken zitten meestal in het gezicht, maar zijn ook vaak te vinden op de armen. Dit geeft veel mensen een onzeker gevoel, omdat zij ervaren dat hun huid er oud uitziet, ouder dan dat ze zijn.

Hoe worden pigmentvlekken veroorzaakt?

Er zijn meerdere oorzaken aan te wijzen voor hyperpigmentatie. Ze kunnen hormonaal van aard zijn, of zijn het gevolg van acne en de bijbehorende ontstekingsremmende reactie.

De hoofdoorzaak van verreweg de meeste pigmentvlekken is simpelweg de zon. De UV-stralen van de zon zijn – ook bij bewolking – zeer schadelijk voor onze huid en versnellen het proces van pigmentatie en huidveroudering.

Wat kun je doen tegen pigmentvlekken?

Tegenwoordig zijn er enorm veel producten op de markt om pigmentvlekken tegen te gaan. Zo zijn er middelen met bleekingrediënten om de vlekken letterlijk weg te vagen. Dit gaat op een voor de huid agressieve en onnatuurlijke wijze.

Ook zijn er scrubs en exfoliators verkrijgbaar die meer schade aanbrengen dan goed doen.

Preventie door middel van goede SPF-bescherming is het sleutelwoord! Je huid is nu eenmaal een kwetsbaar stukje puur natuur, dat je het beste op een zo natuurlijk mogelijke manier kan behandelen.

Oplossingen van Medik8 op natuurlijke basis

Preventie is dus het sleutelwoord.

Medik8 België heeft een productlijn van zonbeschermers, in eigen laboratorium ontwikkeld met natuurlijke ingrediënten. Een voorbeeld is de Advanced Day Total Protect, een liche dagcrème met maar liefst SPF 30!.

Voor het geval je nu al pigmentvlekjes hebt, dan heeft Medik8 gelukkig meerdere huidverzorgingsproducten die je zullen helpen.

De beste alternatieven van Medik8 zijn de White Balance Everyday Protect en de White Peel, een peeling met exfoliërende zuren. Beide middelen zorgen voor een zichtbare vermindering van je pigmentvlekken en een opfrissing van de kleur in je gezicht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.