Revalidatie na CVA

CVA staat voor Cerebro Vasculair Accident, ook wel bekend als een beroerte. Er zijn in Nederlands jaarlijks 41000 mensen die een CVA krijgen. Daarnaast zijn er in Nederland ook ongeveer 500.000 mensen die met de gevolgen van een CVA leven. Revalidatie na CVA is een langdurig en zwaar proces. Het revalideren gebeurd vaak gedeeltelijk in het ziekenhuis en deels in een revalidatiecentrum. In Nederland zijn er verschillende revalidatiecentra, daarnaast zijn er ook mogelijkheden om in andere landen te revalideren zoals bijvoorbeeld het revalidatiecentrum Medifit Reha aan de Costa Blanca in Spanje.

Revalideren in Spanje

is een Nederlandstalig revalidatiecentrum met onder andere specialisatie op revalidatie na CVA. Waarom zou iemand zo ver weg gaan revalideren? Het antwoord is vrij eenvoudig, doordat de patiënt in een rustgevende nieuwe omgeving bezig is met het revalidatieproces zijn er geen invloeden van buitenaf. Wanneer iemand aan huis revalideert ziet men vaak dat de dagelijkse taken te snel weer worden opgepakt, waardoor de revalidatie uiteindelijk nog langer duurt. Bij revalidatiecentrum MedifitReha bent u ervan verzekerd om in alle rust te kunnen revalideren. Hierbij worden de nieuwste inzichten toegepast en wordt er veel aandacht besteedt aan persoonlijke aandacht.

Waar krijgt iemand na een CVA mee te maken?

Bij een revalidatie na CVA zijn er verschillende professionals bij het revalidatieproces betrokken:

* Een fysiotherapeut en ergotherapeut die zorgen voor het revalideren van bewegingsfuncties en oefenen van dagelijkse handelingen
* Een logopedist die bij spraak-, taal- en slikproblemen ondersteuning biedt
* Een psycholoog die hulp biedt bij gedrags-, aandachts- of geheugenstoornissen.

Hulp van anderen

Iemand die een CVA heeft gehad, kan ook veel hulp hebben aan zijn/ haar directe omgeving. Medebewoners kunnen ervoor zorgen dat de verlamde lichaamszijde van de patiënt zoveel mogelijk wordt gebruikt. Hierdoor kan pijn, overbelasting en vergroeiing worden voorkomen.

Het gebeurt vaak dat CVA patiënten bepaalde dingen niet ziet of negeert, dit wordt ook wel een waarnemingsstoornis genoemd. Wanneer mensen in de directe omgeving hier steeds op blijven wijzen kan dit bijdragen aan het revalidatieproces.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.