Hoe herstel ik goed van mijn blessure?

tuti

Hoe herstel ik goed van mijn blessure?

Bij het herstel van een blessure zijn een aantal factoren die belang zijn. Deze zullen invloed hebben op hoe lang de tijdsduur hiervan zal zijn. Een sneller herstel is meer dan enkel niks doen. Daarom hebben we hier de belangrijkste punten onder elkaar gezet die jou herstel kunnen bevorderen

Koeling
Bij een blessure is van belang de spier zo snel mogelijk te koelen. Hiermee voorkom je extra pijn en eventuele zwellingen. Hoe eerder je dit doet des te beter. Het kan wel is voorkomen dat dit niet ter plekke aanwezig is. Probeer zodra dit mogelijk is als nog de spier te koelen.

Voeding
Voor herstel van spieren is het essentieel dat de juist voedingsstoffen binnen komen. Bepaalde voedingsstoffen kunnen zelfs bevorderend zijn voor het weefsel en herstel. Zorg er dan ook voor dat je in ieder geval de juiste vitamines binnen krijgt. Met name eiwitten zijn belangrijk. Bodybuilders eten daarom ook altijd eiwitrijke voeding omdat dit bevorderend is voor spierherstel. Ook handig wanneer je een blessure hebt opgelopen. Vitamine C is ook bevorderend voor het herstel van weefsel. Deze zorgt voor een optimale opname van het ijzer. Wellicht mist jouw voeding deze stoffen, dan is het aan te raden om supplementen aan te schaffen.

Op tijd erbij zijn
Vaak is het noodzakelijk om een bezoekje te brengen aan fysiopraktijk. Loop dan niet te lang verder met je klachten. De medewerkers hier zijn niet voor niks jaren opgeleid en kunnen beter beoordelen of er nog aanvullende maatregelen genomen moeten worden. Fysiotherapie is dan vaak een goede optie om het herstel nog meer te bevorderen. Hier kan echt de focus gelegd worden op jouw specifiek blessure en eventuele hersteloefeningen

Kortom: Wees niet eigenwijs en houdt je lichaam gezond, ga tijdig naar een huisarts of fysiotherapeut. Je hebt tenslotte maar één lichaam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.