Wat houdt 24-uurs zorg in?

mptito

Er zijn verschillende 24-uurs zorg aanbieders. Wat is het verschil tussen deze aanbieders en wat houdt 24-uurs zorg nou eigenlijk in? Bij het lezen van dit artikel kom je erachter wat 24-uurs zorg inhoudt en wat erbij komt kijken. Lees snel verder als je benieuwd bent.

Wat is 24-uurs zorg?

24-uurs zorg houdt eigenlijk in dat er een professionele zorgverlener bij jou thuis komt in plaats van dat je naar een verpleeghuis gaat. Vaak blijft de zorgverlener een tijdje bij jou om zorg aan jou te verlenen en je te helpen met bepaalde taken wanneer dit nodig is. De zorgverlener wordt vaak afgelost door een andere collega zodat je altijd iemand hebt die jou kan helpen. De verschillende zorgverleners die jou aflossen zijn samen een zorgteam. Vaak wordt een zorgteam opgesteld en hierbij worden ze goed gecontroleerd op ervaring, deskundigheid en ook de persoonlijkheid speelt een belangrijke rol. Bij Zorgservice Brabant wordt het zorgteam ook nauwkeurig samengesteld, om de juiste zorg te kunnen bieden.

Wat valt er onder 24-uurs zorg?

24-uurs zorg is zorg die zich richt op het ontzorgen en verzorgen van mensen die dat niet meer zelf kunnen. Niet alleen de patiënt, maar ook de familie wordt hierdoor ontzorgd. 24-uurs zorg bestaat uit begeleiding bij sociale activiteiten, persoonlijke verzorging, persoonlijke begeleiding en persoonlijke verpleging. Ook horen huishoudelijke taken bij 24-uurs zorg. De zorgverlener houdt contact met de familie en met de huisarts of fysiotherapeut. Wanneer je ervoor kiest om gebruik te maken van 24-uurs zorg, wordt er een intake gesprek gehouden, waarna een zorgteam wordt samengesteld die goed past bij de patiënt en de familie. Vaak wordt er rekening mee gehouden dat het zorgteam niet te vaak veranderd, het is natuurlijk fijn om hier wat stabiliteit in te hebben.

Wat betekent een WLZ-indicatie?

Wanneer het zorgpersoneel erachter komt dat een patiënt meer zorg nodig heeft dan eigenlijk mogelijk is bij thuiszorg, kan er een aanvraag worden gedaan naar een WLZ-indicatie. Wanneer iemand deze indicatie heeft, zou hij of zij naar een verpleeginstelling kunnen. Bij deze WLZ-indicatie wordt het verblijf en de zorg die je daarbij krijgt, vergoed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.