Hoe werkt een zorgverzekering?

Een zorgverzekering is verplicht in Nederland. Wanneer u dit niet heeft afgesloten zult u een geldboete kunnen krijgen. Wij raden u dus aan om op een goede manier om te springen met het afsluiten van een geschikte zorgverzekering. Er zijn echter wel een aantal waar u op moet letten, zodat u te allen tijde een zo geschikt mogelijke verzekering zal afsluiten. Houdt ook bijvoorbeeld rekening met het eigen risico wat elke zorgverzekering heeft. Wij wensen u allereerst veel succes met het afsluiten van een passende en financieel aantrekkelijke zorgverzekering.

Kosten van de verzekering

De kosten van de zorgverzekering bestaat uit een tweetal aspecten, namelijk de maandelijkse premie en de kosten van het eigen risico. De hoogte van de premie zal vast worden gesteld door de verzekeraar. Wanneer u in dienst bent bij een werkgever, zal het bedrijf ook een deel van uw zorgverzekering betalen. Dit zult u echter nooit naar voren zien komen, want dit wordt regelrecht aan de Belastingdienst betaald.

Naast de maandelijkse premie zal er ook een eigen risico betaald moeten worden. De eerste kosten die gemaakt worden en vallen onder het eigen risico zult u zelf moeten betalen. De verzekeraar zal dit in sommige gevallen met u verrekenen, maar dit geldt niet in elke situatie. Het eigen risico wordt bepaald door de overheid en u kunt het ook eventueel verhogen. Hierdoor haalt u de maandelijkse premie weer naar beneden. Het verplicht eigen risico is uitsluitend verplicht voor personen vanaf 18 jaar.

Afsluiten van een verzekering

Bij het afsluiten van een passende verzekering wilt u natuurlijk de goedkoopste hebben. Bij het vergelijken van de goedkoopste zorgverzekeringen moet u echter letten op de maandelijkse bijdragen en de invulling van het zorgpakket dat u aanschaft. In sommige gevallen valt bijvoorbeeld de tandarts buiten het pakket, maar heeft u deze wel minimaal 2 à 3 keer in het jaar nodig. Dan raden wij u aan om een andere verzekeraar te zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.