Korting op je zorgverzekering

Één van onze grootste maandelijkse kosten, is de zorgverzekering. Aangezien je niet kan voorspellen wat er allemaal in een jaar met je gebeurt, is het elk jaar weer moeilijk om een passend pakket af te sluiten. Je wilt alle mogelijke zorg kunnen krijgen, maar uiteraard wil je niet te veel betalen. Om zoveel mogelijk waar te krijgen voor je geld, kan je onze tips ten harte nemen.

Ga na wat je al weet

Er kan altijd iets onverwachts met je gebeuren, waardoor je incidenteel zorg nodig hebt. Maar zet ten eerste voor jezelf op een rijtje van welke zorg je sowieso gebruik gaat maken. Heb je bijvoorbeeld vaak last van je rug? Bespaar dan niet op een verzekering voor de fysio. Daarnaast kan je ook denken aan kosten voor een bril of lenzen en tandartskosten.

Aanbieders

Er zijn veel aanbieders van zorgverzekeringen en dus is er voor ieder wat wils. Maak gebruik van een website voor het vergelijken van zorgverzekeringen om tot een juiste keuze te komen. Ga ook hier weer na wat voor jou belangrijk is, je kan hier denken aan bijvoorbeeld de klantenservice of de snelheid waarmee de verzekeraar uitbetaalt.

Collectiviteitskorting

Er bestaan diverse soorten collectiviteitskortingen, echter kan je altijd maar van één korting gebruik maken. Vaak kan je een dergelijke korting via je werkgever krijgen, via een sportvereniging of een onderwijsinstelling. Hoe hoog de korting is, is per collectiviteit verschillend. Ook kan je naast korting, enkele extra’s krijgen. Denk aan een bepaald aantal gratis behandelingen.

Eigen risico

De hoogte van de maandelijkse kosten, is voor een groot deel afhankelijk van je eigen risico. Hoe hoger het eigen risico, hoe lager de maandelijkse kosten. Maar op het moment dat er daadwerkelijk wat gebeurt, moet je dus dieper in de buidel tasten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.