Doe deze dingen niet als je gezond haar wilt

beautiful-2405131_960_720

Veel mensen weten wel dat het goed is om je haar te verzorgen met maskers en olie. Maar welke dingen kun je beter weglaten uit je haarroutine? Wij hebben ze speciaal voor jou op een rijtje gezet. Dan weet jij wat je niet meer moet doen als je gezond haar wilt krijgen.

Lang niet naar de kapper gaan

Regelmatig een bezoekje aan de kapper brengen heeft veel voordelen. Je ziet er hierdoor weer fris en verzorgd uit. Kan jouw kappersafspraak onverwachts toch niet meer doorgaan? Zorg er dan voor dat je meteen een nieuwe afspraak inplant. Anders vergeet je misschien een nieuwe afspraak te maken en hierdoor blijf jij zitten met jouw gespleten haarpunten. Wanneer jij juist graag voor een lange en volle coupe wilt gaan, dan kun je ook je dode punten laten knippen en tape extensions van Hairextensions Voordeel in doen. Zo heb je gezond én lang haar.

Slapen op een oude kussensloop

Verschoon je kussensloop twee tot drie keer per week. Dit is niet alleen goed voor je gezicht, maar ook voor je haren. Er zit veel meer vuil op jouw kussensloop dan je zou denken. Door op een vieze kussensloop te slapen krijg je sneller vet haar en mee-eters op je gezicht. Een kussensloop van satijn is eigenlijk het allerbeste voor je haren. Deze voorkomt klitten en zorgt ervoor dat je haren niet snel afbreken.

Je haren borstelen vanaf de wortel

Je kunt bij het borstelen van je haren het beste onderaan beginnen en steeds verder naar boven borstelen totdat je hele haar is ontklit. Op deze manier voorkom je haken en klitten. ook voorkom je dat je teveel druk zet op je haar waardoor je haren gaan afbreken. Je kunt ook het beste je haren borstelen wanneer het droog is, nat haar is namelijk veel breekbaarder.

Haarelastiekjes met een metalen stukje

Het is niet erg om je haar zo nu en dan vast te dragen, maar let wel op dat je geen elastiekje met een metalen stukje gebruikt. Dit kan jouw haar af laten breken doordat haartjes tussen het metaal kunnen blijven zitten. Je kunt wel kiezen voor een invisibobble of simpele elastiekjes zonder metaal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.