Hoe lang zijn jouw verzorgingsproducten houdbaar?

makeup-2454659_960_720

Als je eens even langs al jouw verzorgingsproducten gaat en kijkt hoe lang je ze al hebt, kom je vast een aantal producten tegen die je echt al heel erg lang hebt. Maar hoe weet je nu of deze verzorgingsproducten nog bruikbaar zijn en wat gebruikt er eigenlijk als jij producten gebruikt die misschien wel ‘over de datum’ zijn? Je bent daar helemaal van op de hoogte na het lezen van dit artikel!

Wat gebeurd er met producten die over de datum zijn?

Veel mensen vinden het zonde om producten weg te gooien. Dit is een goede eigenschap, maar als het om huidverzorging gaat, is dit een ander verhaal. Je gebruikt de verzorgingsproducten namelijk om jouw huid te verzorgen. Het is dan dus de vraag wat die tube met crème die je ergens achterin je kast vindt, nog te bieden heeft voor jouw huid. De werkzame bestanddelen in de verzorgingsproducten van bijvoorbeeld Butterwise verminderen naarmate de verpakking lang open is. De eigenschappen waar je het verzorgingsproduct dan dus voor gebruikt, verdwijnen na een tijdjes. In het slechtste geval kan een heel oud product zelfs huidirritatie veroorzaken door bacteriën.

Hoe weet je of het product nog bruikbaar is?

Om te kijken of het verzorgingsproduct nog goed is kun je kijken naar de informatie op de verpakking. Nog verstandiger is om gewoon te kijken naar het product zelf. Je kunt kijken naar de kleur. Wanneer de kleur anders is dan toen je het product kocht, is de kans groot dat het product niet meer zo goed werkt. Ook wanneer het product van een egale substantie veranderd is in een half klonterige en half waterige substantie, kun je ervan uitgaan dat het product niet goed meer is. En als laatste kun je ruiken aan het product. Bij een vieze geur kan het product ook de prullenbak in.

Hoe heb je langer plezier van je verzorgingsproducten?

Er zijn ook wat tips die jou helpen om langer van je favoriet beautyproducten te genieten. De eerste tip is om je handen te wassen voordat je het product aanraakt. Je kunt ook een spateltje gebruiken om het verzorgingsproduct niet in aanraking te laten komen met je handen. Nog beter is het om een product te gebruiken waar een doseerpompje opzit. Ten laatste is het het beste om de beautyproducten te bewaren op een donkere en koele plek, dit kan bijvoorbeeld een kast in de slaapkamer zijn.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.