Tips om te beginnen met gezonder eten

salad

Het mooie weer komt er weer aan en dat betekent dat je een goede reden hebt om er weer gezond tegenaan te gaan. Nu weet je misschien niet zo goed welk eetpatroon het beste voor jou is. Wij geven je daarom in dit artikel uitgebreide informatie en tips over hoe jij ook kunt gaan beginnen met gezonder eten.

Ruim je voorraadkast op

Wanneer je gezonder wilt gaan eten, kun je als eerste starten met het opruimen van je voorraadkast. Haal al het ongezonde en bewerkte eten zoals kant-en-klaar producten, snacks, pakjes en zakjes uit de kast en vervang dit eten voor gezonde opties. Zo heb je altijd wat gezonde opties in huis en pak je niet meer zo makkelijk het ongezonde eten. Vind je dit nou heel erg lastig? Bij Samen Sterk in Eindhoven zijn verschillende diëtisten werkzaam die jou hier graag een handje bij helpen!

Drink voldoende water

Waarschijnlijk hoor je wel vaker dat je voldoende water moet drinken op een dag, maar kom jij ook echt aan twee liter per dag? Water zorgt ervoor dat de voedingsstoffen goed opgenomen kunnen worden door je lichaam. Dit is vooral belangrijk in de ochtend, net wanneer je opstaat. Als je te weinig water drinkt, kan je lichaam niet alle gifstoffen verwijderen. Hierdoor kun je last krijgen van hoofdpijn. Daarnaast zorgt water ervoor dat onze lichaamstemperatuur op een gelijk niveau blijft.

Begin de dag gezond

Wanneer je gezonder wilt gaan eten, is het belangrijk om de dag meteen gezond te beginnen. Eet daarom vanaf nu dan ook een gezond ontbijtje. Wanneer je dit doet, zorgt het ervoor dat je energie krijg, ook brengt het je spijsvertering op gang en voorkomt het snack aanvallen die je later op de dag zou kunnen krijgen. Een voorbeeld van een gezond ontbijt is yoghurt of vers fruit met muesli. Het snel klaar te maken en het is voedzaam!

Neem de tijd voor je eetmomenten

Hoe vaak kauw jij eigenlijk op een hap eten? Het verteringsproces van alles wat je eet begint al in je mond. Door goed te kauwen op alles wat je eet komt de speekselproductie op gang en komen er enzymen vrij, die helpen bij het ‘voorverteren’ van het voedsel. Wanneer je dit doet kan jouw maag het eten beter verteren. Daarnaast krijg je sneller een verzadigt gevoel als je rustig eet, waardoor je ook minder eet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.