Dit is wat je moet weten of het gebruik van multifocale lenzen

mata

Heb jij het idee dat je verslechterde ogen hebt? Dan kan je die laten testen bij een opticien. Als er dan een sterkte uitkomt waarbij het blijkt dat je een bril of lenzen nodig hebt dan is het slim om deze ook aan te schaffen. Dit is helemaal niet erg, al is het wellicht wel belangrijk dat je goed op zoek gaat naar de bril of de lens die bij jou past. Er zijn heel veel verschillende soorten lenzen, waaronder ook multifocale lenzen. Wat zijn multifocale lenzen, hoe werken deze lenzen en wat moet je weten? Dat lees jij hier!

Hoe werken multifocale lenzen

Je bent op zoek naar de juiste lens, vaak kom je dan uit bij multifocale of varifocale contactlenzen. Dit lijken twee compleet verschillende soorten lenzen, maar dit zijn dezelfde lenzen. Dat is wel handig om te weten als je op zoek bent naar de juiste lenzen.

Het nut van contactlenzen is dat ze je ondersteunen bij jouw gezichtsvermogen en dat te versterken. Dit kan zijn bij verte, maar ook zich van dichtbij. Bij multifocale lenzen is het zo dat ze jouw ogen ondersteunen voor zowel veraf als dichtbij. Hoe kan dit? Er worden meerdere sterktes in één lens gestopt, waarbij de lens op zowel dichtbij als veraf functioneert.

Zodra je ouder wordt, hoe pijnlijk het ook is, zul je merken dat het lezen van de ondertiteling op de televisie of de letters in een boek een stuk minder goed te lezen zijn van dichtbij. Dit komt door de elasticiteit van de ooglens die steeds meer afneemt, hoe ouder je wordt. Hierbij kunnen multifocale lenzen jou zeker helpen. Multifocale lenzen bieden namelijk een oplossing, die niet iedere lens heeft. Er zijn ook multifocale brillen, alleen zul je bij multifocale brillen niet alles zien zodra je naar de zijkant kijkt doordat je alleen door de bril lens kan kijken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.