5 redenen waarom jij moet trainen op een crosstrainer

Een crosstrainer is een perfect fitnessapparaat om te werken aan je conditie of wat af te vallen. Iedere fitnessclub heeft er een aantal staan. Maar ook voor thuis is het een prima manier om te bewegen op een regenachtige dag. Als je een crosstrainer thuis hebt staan kun je altijd trainen. Je bent niet afhankelijk van een sportschool of het weer. Ideaal! Bekijk voordat je een crosstrainer altijd even de beste crosstrainer consumentenbond.

Benieuwd waarom je het best kunt trainen op een crosstrainer? In dit artikel zetten we 5 redenen voor je op een rij.

Gelijkmatig trainen van je lichaam

De eerste reden waarom je moet trainen op een crosstrainer? Het zorgt ervoor dat je in symmetrie kunt trainen, je kunt je spieropbouw zo gelijkmatig mogelijk verdelen. Heb je na verloop van tijd een mooi gespierd bovenlichaam, terwijl daar een paar spillebeentjes onder zitten? Los van dat het er vreemd uitziet is het daarnaast niet goed voor de balans in je lichaam. Zorg er wat dat betreft voor dat je traint op een crosstrainer en ervoor zorgt dat je zowel je benen als je buik en je bovenlichaam kunt laten groeien. Bijkomend voordeel? Door het trainen van je benen blijf je in balans en kan je bovenlichaam harder groeien.

Crosstrainer voor het boven- en onderlichaam

Een belangrijke reden voor het trainen op een crosstrainer is dat je daarmee ook het bovenlichaam traint, ook al heb je dat in eerste instantie misschien niet direct door. Op de crosstrainer gebruik je ook je armen en benen namelijk. Je zal ook je armen, buikspieren en zelfs de borstspieren gebruiken. Wat dat betreft kun je trainen op een crosstrainer om ervoor te zorgen dat je lichaam als het geheel kan groeien.

Meer kracht in je benen en buik

Wil je zorgen voor meer kracht? Het is een van de 5 redenen waarom jij op een crosstrainer moet trainen. Dankzij sterkere benen en meer kracht vanuit je buikspieren zorg je ervoor dat je ook je bovenlichaam verder kunt ontwikkelen. Je ervaart daar beduidend meer kracht, zonder dat je met gewichten aan de slag hoeft of je de nadruk op je bovenlichaam hoeft te leggen. Hierdoor kun je veel beter afvallen als je dit graag wilt. Voor meer informatie kun je hier kijken.

Mentale kracht op de crosstrainer

Uiteraard is de kracht in je onder- en bovenlichaam niet de enige reden waarom jij moet trainen op een crosstrainer, je zorgt er daarnaast voor dat je mentaal een stuk sterker kan worden. Iedere keer als je traint op de crosstrainer wordt je mentaal sterker.  Dankzij het trainen op een crosstrainer bouw je die mentale kracht op, zodat je vervolgens de volgende stap kunt zetten. Probeer jezelf iedere keer te pushen om verder te gaan.

Groeihormonen in onze benen

De laatste van de 5 redenen waarom jij op een crosstrainer moet trainen is meer biologisch van aard, de meeste groeihormonen bevinden zich namelijk in onze benen. Door je benen te trainen komen die groeihormonen vrij en heb je de kans meer spieren op te gaan bouwen. Dat is uiteindelijk je doel, waardoor het een uitstekend idee is om te trainen op de crosstrainer en je iedere keer flink uit te leven.

 

In dit artikel heb ik je de vijf beste redenen gegeven om te gaan trainen op een crosstrainer. Heb ik je overtuigd?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.