Wat je moet weten over rolstoelkleding

wheelchair-g62d864645_640

Zit je in een rolstoel, maar wil je toch graag modieuze kleding dragen? Dat is geen enkel probleem. Het is zeker niet zo als je in een rolstoel zit, dat je dan geen lekker zittende of modieus uitziende kleding kunt aanschaffen. Hieronder meer informatie over wat je moet weten over rolstoelkleding. 

Rolstoelkleding

Ook als je met een beperking gekluisterd bent aan een rolstoel, ben je op zoek naar leuke en ook makkelijk zittende kleding. Zo kan normale kleding nog wel eens te strak zitten of niet lekker als je heel de dag in een rolstoel zit. Er is echter speciale rolstoelkleding verkrijgbaar, die zowel modieus oogt als lekker zit, verkrijgbaar in kleine en grote maten, voor dames en heren rolstoelkleding.

 

Aangepaste broeken en jassen

Bij een aangepaste broek zijn de zakken strategisch geplaatst, zodat je er ook zittend nog goed bij kunt. Ook is de broek achteraan wat hoger, zodat je niet met een blote (en koude) rug in je rolstoel hoeft te zitten. Door de langere broekspijpen, heb je ook geen last van koude benen. Heb je ook moeite om je rits te openen of een riem door je broek heen te halen door een beperking aan je hand of armen? Dan is dit geen probleem, ook daar is aan gedacht met grote riemlussen en ritsen en haaksluitingen die eenvoudig zijn te openen. Naast een aangepaste broek is ook een aangepaste jas een aanrader. Deze jassen kunnen met een enkele hand open en dicht gemaakt worden door een magnetische sluiting. Ook zitten er zakken vooraan, zodat je daar altijd bij kunt. Ideaal dus! Bij Kinetic Balance kun je nog meer kleding en accessoires vinden voor rolstoelgebruikers.

Aangepaste rokken

Draag je graag een rok in plaats van een broek, maar ben je bang dat dat in een rolstoel niet meer kan? Er zijn ook speciale, aangepaste rokken die je ook kunt dragen als je veel tijd doorbrengt in een rolstoel. Deze rok heeft een zittende, wijdere pasvorm, met een rits van boven tot onder, die je helemaal open kunt maken, zodat je deze makkelijk aan kunt trekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.