Waarom creatine kopen?

gim

Creatine is naast eiwitten een van de basisproducten in sportvoeding. Maar wat is het precies? En waarom zou je creatine willen kopen? In dit artikel leggen we je het allemaal uit.

 

Wat is creatine?

Voor we antwoord geven op je vraag waarom je creatine wel of niet moet kopen, staan we eerst even stil bij wat creatine is. Creatine is eigenlijk gewoon een voedingsstof die van nature al in jouw lichaam aanwezig is. Je eigen lichaam is een namelijk een natuurlijke bron van creatine. Het menselijk lichaam kan in nieren en lever creatine halen uit de aminozuren arginine, glycine en methionine.

 

Waar zit creatine in?

Naast dat het in je lichaam zit, kun je creatine ook halen uit voeding. Denk aan:

 

  • Wild, bijvoorbeeld konijn, hert, eland, buffels, bizon, en wilde eend.
  • Vlees bevat veel creatine. Bijvoorbeeld biefstuk, kip, en varkensvlees.
  • Wild gevangen vis. Gemiddeld bevat vis (zalm en tonijn) zo’n 4 a 5 gram creatine per kilo.

 

Hoe werkt creatine?

Je kunt creatine een beetje vergelijken met eiwit. Ook dit maakt je lichaam zelf aan en zit in voeding. Maar net zoals eiwit is ook creatine een goede ondersteuning tijdens het sporten. Waar eiwit je spieren weer helpt herstellen, speelt creatine bij een systeem dat de spieren van energie voorziet tijdens intensieve inspanningen. Creatinefosfaat (een energierijke stof in de spiercel) voorziet je witte spiervezels van directe energie. Die witte spiervezels zijn die spieren die het grootst in omvang worden. Simpel gezegd: creatinefosfaat verhoogt de beschikbare energie in de spieren waardoor ze langer kunnen werken.

 

Wanneer creatine kopen?

Nu je weet wat creatine is en wat het doet in je lichaam, kunnen we beter je vraag ‘wanneer en waarom creatine kopen’ beantwoorden. Creatine heeft een prestatieverhogende werking. Het draagt bij aan spiergroei en kracht bij explosieve inspanningen. Mis jij dat stukje kracht bij dergelijke inspanningen? Dan is creatine jouw antwoord.

 

Maar dan moet je er wel voor zorgen dat er elke dag 3 gram in je systeem zit. Want gunstige effect wordt verkregen bij een dagelijkse inname van 3 gram creatine. Dat klinkt weinig, maar in de realiteit komt dat neer dat je elke dag bijvoorbeeld een berg rood vlees moet eten. Daarom kun je dus een creatine supplement kopen. Dat maakt het een stuk eenvoudiger en ook goedkoper. Creatine behoort – samen met eiwit – tot de meest populaire fitness supplementen waaronder de veel gebruikte pre-workouts.

 

Hoe gebruik ik creatine?

Zoals we al zeide is creatine een populair supplement onder krachtsporters en bodybuilders. Maar hoe moet je creatine gebruiken om het beste uit de resultaten te halen? Voor de meeste mensen is dagelijks gebruik van een dosering van 3-5 gram voldoende om de spieren volledig te verzadigen met creatine. Heb je geen keukenweegschaal bij de hand: een theelepel met ‘kop’ is gelijk aan 5 gram. Wanneer je nog nooit eerder creatine gebruikt hebt, is 5 gram een goede methode om te beginnen. Hieronder een aantal tips:

 

  • Begin en gebruik met 3 tot 5 gram per dag
  • Ga vooral niet overdoseren. Teveel is niet goed voor je nieren.
  • Je kunt creatine op elk moment van de dag nemen. Maar vaak wordt voor en direct na de training aanbevolen.
  • Meng creatine met welke vloeistof je maar wilt.

 

Welke creatine kopen?

Bij diverse webshops kun je diverse soorten creatine kopen, waaronder Creapure, Creatine HCL, Creatine monohydraat en Kre alkalyn. Neem gerust contact op met de mensen achter de shop om meer over de type creatine te weten te komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.