Voedingssupplementen zorgen voor een goede weerstand

Voedingssupplementen zorgen voor een goede weerstand

De weerstand wordt bepaald door het immuunsysteem, daarvoor is het ook belangrijk dat je een gezond voedingspatroon hebt. Daarnaast moet je ook goed uitrusten, stressen vermijden en vaak naar buiten gaan. Ons lichaam heeft ook de juiste vitamines en mineralen nodig en men heeft daar vaak een tekort aan. Daarom kun je kiezen voor een voedingssupplement, er zijn diverse voedingssupplementen en elk is weer goed voor iets anders. Als je voedingssupplementen inneemt, is gezonde voeding nog steeds een heel belangrijk onderdeel. Kies er eens voor om tussendoor wat fruit of groente te eten. Hier zitten heel veel vitamines en stoffen in die goed zijn voor het lichaam.

Waar dienen vitamines nou eigenlijk voor?

Zoals ik al had gezegd zijn er heel veel vitamines, hieronder leg ik uit waar een paar goed voor zijn en waarom je het moet gebruiken. Voordat je een voedingssupplement inneemt, moet je wel lezen wat de dagelijkse dosering is. Neem niet meer in dan aangegeven, dit kan op een langere termijn nadelig zijn. Je kunt last krijgen van de maag en dat willen we natuurlijk niet, houd je daarom aan de aangegeven dosering.

Vitamine B, bestaat uit verschillende vitamines en is belangrijk voor de spijsvertering. Ook leveren ze energie en kunnen ze suikers afreken. Ook houdt vitamine B het cholesterolgehalte op peil. Vitamine b zit in vlees en zuivelproducten. Ben je een vegetariër, vitamines kun je ook vinden in volkoren producten, waaronder brood en aardappelen.

Vitamine C is belangrijk voor het immuunsysteem en zorgt voor de versteviging van de huid. Ook draagt het bij aan de groei van het lichaam. Ook voert vitamine c de afvalproducten in het lichaam af.

Vitamine E reguleert de stofwisseling en maakt rode bloedcellen aan. Ook zorgt het ervoor dat schadelijke stoffen je lichaam niet inkomen. Vitamine E zit vooral in boter, noten, brood en fruit. Vitamine D kunnen we ook binnen krijgen als we in de zon gaan zitten. Helaas is er niet altijd zon in Nederland en daarom is het verstandig dit aan te vullen met een vitamine D supplement.

Vitamines bestellen op het internet?

Vitamines zijn de laatste jaren steeds populairder geworden er is steeds meer vraag naar. Daarom zijn er nu ook webwinkels die vitamines aanbieden. Let er wel op dat je op een betrouwbare site zit. Voedingssupplementen zijn er in allerlei formaten. Sommige hebben ook nog eens een smaakje, waardoor het heel lekker is. Er zijn (bruis) tabletten, poeders en drankjes.

Lees meer over voedingssupplementen op https://www.perfecthealth.nl.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.