Tips om negatieve patronen uit je leven te bannen

patronen

Wat moet je doen als je niet lekker in je vel zit? Een vraag die veel mensen zichzelf weleens gesteld hebben. Je kent het wel: lusteloosheid, erg prikkelbaar, geen zin hebben om je bed uit te gaan. Dat is natuurlijk niet fijn. Iedereen heeft er weleens last van. Als dat af en toe eens voorkomt, is dat geen probleem. Immers, iedereen heeft weleens last van een mindere dag. Blijf je voor een langere tijd niet lekker in je vel zitten, dan is het zaak om de achterliggende oorzaken aan te pakken. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het feit dat je minder goed in je vel zit. Er zijn dan ook verschillende oplossing voor dit probleem.

Zorg voor een dagelijkse ritme

Mocht jij je lamlendig voelen en geen zin hebben om iets te doen dan is het misschien handig om eens te kijken wat je dagelijkse ritme is. kom jij laat uit bed, eet jij onregelmatig,  beweeg je niet veel en zit je veel thuis? Dan is het een goed idee voor je om je dagelijkse ritme op de schop te nemen. Maak bijvoorbeeld een schema met je dagelijkse activiteiten en doelen die je wilt behalen. Zet daarin vast hoelaat je uit bed gaat, hoelaat en wat je gaat eten die dag. Plan ook voor elke dag in de week in wat de dagelijkse dingen zijn die je gedaan wilt hebben op die dag.

Sporten is erg belangrijk

Het is ook aan te raden om in je schema het sporten mee te nemen. Dat hoeft natuurlijk niet elke dag, maar neem jezelf bijvoorbeeld voor om minimaal drie keer in de week te sporten en probeer je er ook aan te houden. Een vast patroon in je leven plus het gezond eten en genoeg bewegen zal ervoor zorgen dat je je frisser en gelukkig voelt. Je zult automatisch zin krijgen om op tijd je bed uit te komen en de dingen te doen die je je had voorgenomen op die dag. En voor jet het weet heb je jezelf uit die negatieve spiraal getrokken.

Wat te doen als je mentale klachten in fysieke klachten resulteren

Als mentale problemen langer aanhouden dan kan dat zelfs leiden tot fysieke probleem. Dan heb ik het over nek- en schouderklachten. Ook hartkloppingen en kortademigheid zijn veel voorkomende klachten die ontstaan door stress. Toen ik daar zelf last van kreeg ben ik naar een fysiotherapeut in Almelo gegaan. Daar heb ik goede begeleiding gehad bij mijn mentale problemen. Ik heb er veel aan gehad. Hoe sneller je met deze klachten aan de bel trekt, hoe beter het is. Ook een fysiotherapie in Doetinchem met de naam fysiotherapie Engelaar is daar aan te raden.

Je staat er niet alleen voor

Soms kan je wel een beetje hulp gebruiken om uit je negatieve bubbel te geraken. Als je nou al langere tijd rondloopt met spanningen en stress, dan is het een idee om eens bij een specialist langs te gaan. Dat hoeft niet direct een psycholoog te zijn, dat klinkt ook al meteen heel zwaar. Maar het kan ook wat vrijblijvender in een werkgroep. Dan kom je samen in een groep van mensen die een beetje in hetzelfde schuitje zitten. Vaak is het fijn om er even met iemand over te praten die daadwerkelijk jouw problemen begrijpt, omdat hij/zij hetzelfde doormaakt of heeft doorgemaakt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.