Hulpmiddelen voor ouderen die hen ondersteunt in ouder worden

36

Iedereen kijkt er soms wel tegenop; ouder worden. Niet meer nachten doorhalen, marathons rennen of activiteiten ondernemen die een jong of volwassenen zou kunnen doen. Als oudere voelt het vaak alsof mensen je vergeten en dit kan eenzaamheid en andere klachten veroorzaken bij vele ouderen. Ouderen hebben dat vaak en kunnen simpele dingen zoals opstaan uit een stoel of zelf naar het toilet gaan niet zo gemakkelijk doen. Gelukkig komen er steeds meer innovatieve ideeën en ontwikkelingen om het voor ouderen gemakkelijker te maken om mee te doen met de anderen. Lees hier de grootse ontwikkelingen en waarom 80 het nieuwe 20 is.

Het gemak van een scootmobiel

Hoe vaak zie je wel activiteiten die toch zeker vragen om een gezond en sportief lichaam? Meedoen met een stadwandeling, een tour door een museum of een dagje naar de dierentuin. Het stuk mee lopen lukt vaak niet en als het wel lukt, is het voor ouderen vaak moeilijk om de het tempo bij te houden. Als gevolg dat deze ouderen het er maar van af zien en niet meedoen. Deze ouderen worden zowat afgesloten van de rest en voelen zich hierdoor eenzaam en alleen. Gelukkig is daarom de scootmobiel uitgevonden. De scootmobiel is een drie,- vier,- of vijfwielige scooter die op de markt is gebracht om de mobiliteitsbeperking van ouderen en invaliden te beperken. Het apparaat is in 2001 op de Nederlandse markt gebracht en is voor veel ouderen een oplossing voor het probleem die hierboven is beschreven. De typen scootmobiel is enorm toegenomen en worden elke keer weer verder ontwikkeld om het voor ouderen zo comfortabel mogelijk te maken. Zo is er bijvoorbeeld veel keuze op het gebied van opvouwbaarheid en accu’s.

Slapen was nooit zo comfortabel met hoog – laag bedden

Voor ouderen is slapen niet zo’n makkelijke opdracht van simpelweg je ogen dicht doen en slapen. Als oudere heb je te maken met een aantal problemen zoals urineren om maar een voorbeeld te geven. Het is vaak ingewikkeld om als oudere om uit bed te komen of te gaan. Het is daarom van belang dat het bed waarin ouderen slapen, hun helpt om deze pijn te verlichten. Eén idee dat hiervoor is bedacht is een hoog – laag bed. Dit is een verstelbaar bed dat de ouderen helpt om in bed te komen. Dit bed is elektrisch, hydraulisch of mechanisch in hoogte verstelbaar. Zo kan je de hoogte >span class=”TextRun SCXW15332024 BCX0″ xml:lang=”NL-NL” lang=”NL-NL”> om in bed te komen en te gaan. Iets waar veel ouderen tegenaan lopen, is het uit bed vallen tijdens het slapen. Zo is het met een hoog-laag bed mogelijk om je bed s ’nachts op een lagere hoogte in te stellen om tijdens je nachtrust de kans dat je uit valt te minimaliseren zodat de kans op letsel ook kleiner is. Een hoog-laag bed kan je op de juiste hoogte instellen en deze bedden zijn ook in meerdere uitvoeringen/afmetingen te verkrijgen.

Zelfstandigheid door een rollator

De stap om een scootmobiel in gebruik te nemen is voor vele ouderen redelijk groot. Het liefst willen ze een tussenweg tussen compleet zelfstandig lopen en niet zelfstandig lopen. De gulden middenweg tussen zelfstandig lopen en een scootmobiel is de rollator. Deze is uitgevonden in 1978. Een rollator is een looprek die wielen heeft en ondersteunt een persoon bij het lopen. Zo hoeft in dit geval de oudere niet zelfstandig te lopen, maar is deze persoon ook niet afhankelijk van een scootmobiel. Voor rollators zijn meerdere modellen op de markt gebracht. Zo bestaat een;

Standaard rollator (binnen/buitenhuis)
Lichtgewicht rollator(binnen/buitenhuis)
Binnenhuis rollator (binnenhuis)
Driewiel rollator (binnenhuis)
Allemaal hebben ze aparte eigenschappen met functies om het gemak en comfortabel voor ouderen te optimaliseren tot een zekere hoogte en ervoor te zorgen dat ze erbij horen, zodat deze groep mensen ook weer mee kan doen met die stadwandeling of die tour.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.