Wat kan je doen om je relatie te verbeteren?

Er zijn zoveel redenen waarom mensen scheiden of niet een relatie goed kunnen onderhouden. Vaak proberen mensen er nog ontzettend veel aan te doen om hun relatie te verbeteren, zodat beide partners gelukkiger worden. In deze blog worden er een paar tips gedeeld over wat je kan doen om je relatie een beetje te verbeteren.

Ga niet klagen tegen bekenden

Dit is iets wat veel mensen doen. Misschien doe je het onbewust of plan je er zelfs een middagje voor met een kopje thee. Het is natuurlijk begrijpelijk dat wanneer je je niet lekker in je vel zit dat je daarover wilt praten. Je kan dit dan ook niet met je partner bespreken, omdat de irritatie juist over je partner gaat. Nu is het zo dat er eigenlijk niks wordt opgelost in je relatie als je er alleen maar over klaagt tegen andere mensen. Bespreek het juist met je partner als er een ruzie is en probeer daarbij samen tot een goede oplossing te komen.

Geef elkaar niet overal de schuld van

Wanneer je in een ruzie of discussie zit dan kan het wellicht heel makkelijk zijn om elkaar te schuld ergens van te geven. Wellicht vind je het moeilijk om zelf iets toe te geven of wellicht ben je erg eigenwijs en zie je niet in wat er nu eigenlijk aan de hand is. Wees vooral niet bang om goed te reflecteren. Kijk goed naar wat je zegt en wat je daden zijn en hoe je het zou vinden als jouw partner zo tegen jou zou doen. Op basis van die reflectie kan je gaan nadenken of dat het echt iemand zijn schuld is of dat het misschien alleen een miscommunicatie is.

Als je te boos of verdrietig bent dan kan je ook even tijd nemen voor jezelf en wanneer je wat rustiger bent kan je gaan nadenken over wat nu de situatie is en hoe je dit vanuit jouw kant kan oplossen.

Wees duidelijk

Wees vooral ook met alles duidelijk. Probeer alles zo goed mogelijk uit te leggen over wat je vind of denkt, zodat je een miscommunicatie of discussie kan voorkomen. Zo weet je partner ook precies hoe je je voelt en wat je wilt. Komen jullie er echt niet uit. Dan is het een optie om uit elkaar te gaan. Let op: er is wel sprake van veranderingen in toeslagen in 2024. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.