Waarom zijn dieren gezond voor jou?

dog

Waarom zou je een huisdier nemen? Het is immers een hele verantwoordelijkheid om voor je hond, kat of konijn te zorgen. En je kunt bijvoorbeeld niet zorgeloos op vakantie gaan, eerst moet de verzorging van je huisdier geregeld worden. Maar als je eenmaal over die bezwaren bent heengestapt, zul je merken hoe fijn het is om een huisdier te hebben. En ze verzorgen gaat bijna vanzelf als je terecht kunt bij een goede speciaalzaak voor dieren, zoals de Dierenwinkel Amsterdam. Daarbij zijn dieren erg goed voor je gezondheid. Hieronder kun je lezen waarom.

Verantwoordelijkheid voor een dier maakt je socialer

Als verantwoordelijk baas van een huisdier wil je natuurlijk de beste zorg aan je makker geven. Je geeft dus gezonde voeding en zorgt dat vacht en gebit goed schoon zijn. Je hebt jezelf bijvoorbeeld goed geïnformeerd over de gebitsverzorging van je hond.  Een huisdier houdt je ook actief: een hond zul je elke dag een paar keer moeten uitlaten, en zo kom je vanzelf in beweging. Het is ook een goede manier om in contact te komen met andere mensen: tijdens je wandelingen zul je andere hondenuitlaters tegenkomen met wie je een praatje kunt maken. Ook huisdieren die je niet hoeft uit te laten kunnen je socialer maken: af en toe zul je toch bij de dierenarts moeten langsgaan, waar je mensen zult tegenkomen met wie je van gedachten kan wisselen over de zorg voor je huisdier. Zo krijg je contact met anderen, en kunnen nieuwe vriendschappen ontstaan.

Minder stress met een huisdier

Een huisdier zorgt voor meer balans in je leven. Het geeft structuur en houvast, het dier is er voor je als je thuiskomt en zal je altijd op dezelfde wijze verwelkomen en geen ruzie met je maken. Hoe gespannen je dag ook was, bij je huisdier kun je tot rust komen. Tegen zo’n dier kun je je zorgen van je afpraten terwijl je hem aait, en dat werkt kalmerend. Je kunt je ook heerlijk ontspannen door te spelen met je hond of kat. Dieren voelen ook vaak goed aan of er iets aan de hand is met hun baas, en reageren daarop. Het is niet voor niets dat honden tegenwoordig worden ingezet als hulp voor iemand die kampt met een trauma.

Een betere nachtrust

Het is niet verbazingwekkend dat een huisdier niet alleen de stress vermindert, maar ook zorgt voor een betere nachtrust. Ze geven je het comfortabele en veilige gevoel van een vriend die altijd in de buurt is. En, niet onbelangrijk, in geval van nood kunnen ze je redden door alarm te slaan.

Waarom een huisdier goed is voor een gezin

Een gezin heeft net zo goed baat bij het houden van een huisdier als een alleenstaande. Een geliefd huisdier versterkt de onderlinge band, en kinderen leren beter wat het is verantwoordelijkheid te nemen. Ze leren ook empathie door de band met het huisdier, en ze zullen ze ook veel minder snel allergieën ontwikkelen.  Een huisdier stimuleert een gezin om vaker de buitenlucht op te zoeken en actiever te zijn, en dat is goed voor de gezondheid van elk gezinslid. Kortom, een dier houden doet je fysieke en mentale gezondheid veel goeds!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.