Legendes van de nieuwe wereld

Vroeger was het leven toch een beetje anders dan nu. We hadden bijvoorbeeld geen tv en niet veel mensen konden lezen. In de nieuwe wereld, die tegenwoordig beter bekend staat als Noord en Zuid Amerika vertelden de oorspronkelijke bewoners elkaar graag mooie verhalen. Deze verhalen staan bekend als indianen verhalen. Vaak waren deze sprookjes bedoeld voor vermaak of om iets te leren, maar ze zijn ook gebruikt om de Spanjaarden om de tuin te leiden. Deze Spanjaarden hielden op brute wijze huis in de nieuwe wereld en daarom besloten sommige ze met een list weg te jagen.

De bron van de eeuwige jeugd is misschien wel een van de meest bekende indianenverhalen. Dit verhaal gaat over een bron op het eiland Bimini waar men weer zijn jeugdigheid in terug kan vinden. Iedereen die baadde in deze bron werd weer krachtiger, vitaler en mooier dan ooit te voren. Toen Juan de Ponche dit verhaal hoorde was hij werkzaam als gouverneur voor een gebied wat overeenkomt met het huidige Puerto Rico. Hij besloot deze mooie job te laten voor wat het was en de bron te gaan zoeken. De bron heeft hij nooit ontdekt, wel het schiereiland Florida en werd daarmee de eerste euorpeaan die voet zette op het vaste land van de VS. Dit duurde niet lang omdat hij vrij snel werd neergeschoten door een indiaan en stierf aan de gevolgen. De bron en het eiland zijn nooit gevonden. Wel zijn er tegenwoordig andere manieren om onze jeugd terug te krijgen zoals bijvoorbeeld een liquid facelift. Ook bestaan er tegenwoordig allerlei manieren voor grotere lippen en kunnen we onze lippen vergroten door slim gebruik te maken van fillers zoals bijvoorbeeld hyaluronzuur.

Naast de fontein der eeuwige jeugd probeerden de indianen ook de conquistadores om de tuin te leiden met het verhaal over El Dorado. De Spanjaarden waren erg belust op het goud wat in deze landen aanwezig was. Indianen vertelden Gonzalo Jimez de Quesada over een land genaamd El Dorado waar de gouden koning woonde. Ze vertelden over een stad die vroeger in een vallei lag. Deze vallei was volgelopen met water en daarbij zijn honderden kilo’s goud verloren gegaan. Diverse ontdekkingsreizigers hebben een poging gewaagd om het goud van de legende te vinden maar helaas zonder enig resultaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.