Hoe creeer je textuur in je haar?

Het creëren van textuur in je haar kan op verschillende manieren worden bereikt. Twee populaire methoden die vaak worden gebruikt, zijn het gebruik van een texture spray en een texturizer.

Texture spray
Een texture spray is een licht product in een spuitbus dat op droog of vochtig haar kan worden aangebracht om volume en textuur toe te voegen. Het werkt door een droge en korrelige textuur in het haar te creëren. Op deze manier wordt er meer ‘body’ in het haar gecreëerd. Veel texture sprays bevatten ook een hold-formule die kan helpen om je haar op zijn plaats te houden terwijl het volume en textuur toevoegt. Om een textuurspray te gebruiken, spray je het product gewoon op je haar, waarbij je je concentreert op de wortels en middellange lengtes. Vervolgens breng je je haar in model zoals gewenst is. Het is belangrijk om een lichte hand te gebruiken en het niet te overdrijven, omdat te veel product het haar kan verzwaren en het er vettig uit kan laten zien. Het is ook belangrijk om een product te kiezen dat speciaal is samengesteld voor jouw haartype, aangezien sommige sprays mogelijk niet goed werken op bepaalde haartexturen.

Texturizer
Een texturizer daarentegen is een chemische behandeling die op het haar wordt aangebracht om de natuurlijke krul losser te maken en zachtere krul te creëren. Texturizers werken door de eiwitbindingen in het haar af te breken, wat kan helpen om een zachtere, beter beheersbare textuur te creëren. Het proces duurt doorgaans ongeveer 20-30 minuten en moet zorgvuldig worden uitgevoerd. Na de behandeling zal je haar meer ontspannen zijn en een zachtere textuur hebben. Het is echter belangrijk op te merken dat texturizers niet te vaak moeten worden gebruikt.

Een keuze maken
Zowel texture sprays als texturizers kunnen effectief zijn om textuur in je haar te creëren, maar de beste keuze voor jou hangt af van je haartype, textuur en de gewenste look. Texture sprays zijn een uitstekende keuze voor mensen met van nature steil haar die volume en textuur willen toevoegen zonder het natuurlijke krulpatroon te veranderen. Texturizers daarentegen zijn een goede keuze voor mensen met natuurlijk krullend haar die het krulpatroon losser willen maken en een meer ontspannen look willen creëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.