Herdenk je geliefde met een tijdelijk grafmonument

pexels-photo-2765586

Op het moment dat je dierbare komt te overlijden, is er direct sprake van gevoelens van verdriet en verlies. Niet alleen de begrafenis is dan een moment om uiting aan je emoties te geven, want jouw verdriet stopt niet bij de uitvaart. Een tijdelijk grafmonument kan van grote waarde zijn bij het verwerken van het verlies dat je te verwerken krijgt.

Tijdelijke grafmarkering
Veel nabestaanden hebben na de uitvaart behoefte aan een plek, waar ze hun geliefde echt kunnen herdenken. Na een begrafenis is er lange tijd sprake van een kaal graf, wat het geheel erg onpersoonlijk maakt. Door het ontbreken van een grafsteen kan de eerste periode na de uitvaart heel rauw voelen.Dit is deels op te lossen door te kiezen voor een tijdelijke grafsteen. Om de tijd tussen het overlijden en de plaatsing van de definitieve steen op een fijne manier door te komen, kan een tijdelijk grafmonument van grote waarde zijn.

Materialen tijdelijke grafmonument
Bij het kiezen van een tijdelijke grafmarkering heb je de keuze uit:

kunststof
hout
RVS
Al deze materialen zijn in diverse afmetingen te verkrijgen.

Grootte tijdelijk grafmonument
Jij bepaalt zelf hoe groot je het monument wilt laten zijn. Je kunt kiezen voor een klein plaatje van RVS, maar een houten plaat of een schijf van een boom zal al wat groter zijn. Volg je gevoel en kijk waar jij je prettig bij voelt qua afmeting. Laat je adviseren als je twijfelt over een goede keuze in jouw situatie. De tijdelijke grafsteen kan je laten graveren, waardoor het een heel persoonlijke uitstraling gaat krijgen. De tijdelijke grafsteen kan zelfs tijdens de uitvaart worden gebruikt. Zo gaat deze mee naar het graf en wordt er direct na de begrafenis al een tijdelijke gedenkplaat bij het graf geplaatst. Op deze manier krijgt de laatste rustplaats van jouw dierbare meteen een prominente plek. Als je hier vervolgens op bezoek gaat, zal dat van grote betekenis zijn voor jouw gevoel.

Blijvend aandenken
De tijdelijke grafmarkering doet dienst zolang de definitieve grafsteen nog niet klaar is. Een extra voordeel van een tijdelijke grafmonument is, dat je deze na de plaatsing van de definitieve steen een mooie plek bij jou in de buurt kunt geven. Creëer ook thuis of in je tuin een bijzondere plek, die jou troost kan geven op moeilijke momenten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.