Voetverzorging en pedicure Apeldoorn

migu

Voetproblemen komen regelmatig voor. Het goed verzorgen van je voeten is daarom altijd belangrijk. Door genoeg aandacht aan je voeten te besteden kun je problemen zoals ingegroeide nagels en overmatige eeltvorming voorkomen. Ervaar je voetklachten dan kan een pedicure je vaak gericht helpen. Je leest hier meer over het ontstaan van voetproblemen, wanneer een pedicure kan helpen en wat je zelf aan voetverzorging kunt doen.

Waardoor ontstaan voetproblemen? Voetklachten kunnen verschillende aanleidingen hebben. Zo kan de stand van je voeten een rol spelen net als de schoenen die je draagt. Daarnaast hebben bepaalde mensen meer kans op voetproblemen doordat ze hun voeten zwaarder belasten, zoals bijvoorbeeld sporters. Verder kunnen voetproblemen te maken hebben met hebben met een ziektebeeld. In deze gevallen kan een medisch pedicure met specialistische behandelingen van dienst kan zijn. Ervaar je voetklachten? Voor een eerste onderzoek en eventueel behandelplan kun je terecht bij onder meer podotherapie Apeldoorn

Wat doet een pedicure?
Bij voetproblemen kun je denken aan eeltvorming, kloven, blaren en likdoorns. Andere problemen zijn schimmel- en kalknagels of ingegroeide teennagels. Met deze klachten kun je terecht bij de pedicure. De pedicure is er niet alleen voor de verzorging van voeten maar ook voor de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Breng je een bezoek aan een pedicure dan wordt vaak eerst in kaart gebracht hoe het met je voeten gesteld is en of je al eens eerder voetproblemen hebt ervaren. Vervolgens wordt op basis hiervan een passende behandeling opgesteld.

Wat doet een medisch pedicure? Net als de pedicure is ook de medisch pedicure er voor de behandeling van nagel- en huidaandoeningen. Daarnaast kun je bij de medisch pedicure terecht voor behandelingen met een meer specialistisch karakter. Bij specialistische behandelingen is er sprake van een verhoogd risico op complicaties, bijvoorbeeld door verwaarlozing of ziekte. Denk bij ziektes onder meer aan diabetes en reuma. Daarnaast kan een medische pedicure Apeldoorn eveneens de oplossing zijn wanneer je zelf niet in staat bent je voeten te verzorgen.Preventieve voetzorg Een behandeling of behandeltraject bij de (medisch) pedicure kan je helpen voetklachten op te lossen. Ook als je preventief te werk wilt gaan is een periodieke behandeling bij de pedicure aan te raden. Zelf kun je eveneens mogelijke klachten voorblijven door je voeten goed te verzorgen. Let er bijvoorbeeld op dat je schoenen draagt die goed passen. Droog verder je voeten zorgvuldig af na het wassen, in het bijzonder tussen de tenen. Om uitdroging en kloofjes te voorkomen kun je jouw voeten insmeren met een verzorgende crème. Daarnaast is het beoefenen van voetgymnastiek heilzaam, onder meer om de doorbloeding te stimuleren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.