Voetverzorging en pedicure Apeldoorn

migu

Voetproblemen komen regelmatig voor. Het goed verzorgen van je voeten is daarom altijd belangrijk. Door genoeg aandacht aan je voeten te besteden kun je problemen zoals ingegroeide nagels en overmatige eeltvorming voorkomen. Ervaar je voetklachten dan kan een pedicure je vaak gericht helpen. Je leest hier meer over het ontstaan van voetproblemen, wanneer een pedicure kan helpen en wat je zelf aan voetverzorging kunt doen.

Waardoor ontstaan voetproblemen? Voetklachten kunnen verschillende aanleidingen hebben. Zo kan de stand van je voeten een rol spelen net als de schoenen die je draagt. Daarnaast hebben bepaalde mensen meer kans op voetproblemen doordat ze hun voeten zwaarder belasten, zoals bijvoorbeeld sporters. Verder kunnen voetproblemen te maken hebben met hebben met een ziektebeeld. In deze gevallen kan een medisch pedicure met specialistische behandelingen van dienst kan zijn. Ervaar je voetklachten? Voor een eerste onderzoek en eventueel behandelplan kun je terecht bij onder meer podotherapie Apeldoorn

Wat doet een pedicure?
Bij voetproblemen kun je denken aan eeltvorming, kloven, blaren en likdoorns. Andere problemen zijn schimmel- en kalknagels of ingegroeide teennagels. Met deze klachten kun je terecht bij de pedicure. De pedicure is er niet alleen voor de verzorging van voeten maar ook voor de behandeling van huid- en nagelaandoeningen. Breng je een bezoek aan een pedicure dan wordt vaak eerst in kaart gebracht hoe het met je voeten gesteld is en of je al eens eerder voetproblemen hebt ervaren. Vervolgens wordt op basis hiervan een passende behandeling opgesteld.

Wat doet een medisch pedicure? Net als de pedicure is ook de medisch pedicure er voor de behandeling van nagel- en huidaandoeningen. Daarnaast kun je bij de medisch pedicure terecht voor behandelingen met een meer specialistisch karakter. Bij specialistische behandelingen is er sprake van een verhoogd risico op complicaties, bijvoorbeeld door verwaarlozing of ziekte. Denk bij ziektes onder meer aan diabetes en reuma. Daarnaast kan een medische pedicure Apeldoorn eveneens de oplossing zijn wanneer je zelf niet in staat bent je voeten te verzorgen.Preventieve voetzorg Een behandeling of behandeltraject bij de (medisch) pedicure kan je helpen voetklachten op te lossen. Ook als je preventief te werk wilt gaan is een periodieke behandeling bij de pedicure aan te raden. Zelf kun je eveneens mogelijke klachten voorblijven door je voeten goed te verzorgen. Let er bijvoorbeeld op dat je schoenen draagt die goed passen. Droog verder je voeten zorgvuldig af na het wassen, in het bijzonder tussen de tenen. Om uitdroging en kloofjes te voorkomen kun je jouw voeten insmeren met een verzorgende crème. Daarnaast is het beoefenen van voetgymnastiek heilzaam, onder meer om de doorbloeding te stimuleren.

In deze tijd bestel je noten gewoon online

Capture (2)

In deze tijd bestel je noten gewoon online

Het is weer zover. We zitten weer met z’n alle in een lockdown. En dat is natuurlijk om de gezondheid van de mensen om je heen te beschermen. Maar je eigen gezondheid beschermen is minstens zo belangrijk. Het is daarom verstandig om je dieet aan te vullen met een handjevol noten, omdat noten boordevol gezonde voedingsstoffen zitten. Je verlaagt er je cholesterol mee, wat heel goed is voor je bloedvaten. Voorheen ging je naar een markt of branderij om lekker de geur van vers gebrande pinda’s in je op te nemen. Dat is helaas voorlopig even niet mogelijk. Maar wat wel kan is het volgende. Gewoon eenvoudig je pinda’s online bestellen. Daar gaan we het in dit artikel over hebben. Lees snel verder! Online, net zo handig Tegenwoordig kan je eenvoudig alle soorten noten online bestellen. Jouw favoriete branderij, brandt de pinda’s nog met net zoveel liefde als voorheen. En het voordeel is, je hoeft de deur niet uit, het wordt gewoon lekker thuisbezorgd. Maar welke pinda’s zijn nou het meest gezond om te bestellen? Pecannoten Pecannoten staan misschien wel op nummer een als het gaat om gezondheid. Er zitten zoveel goede stoffen in, dat deze soort ook wel bekend staat als brain food. Naast dat het goed is voor je hersens, zorgt een handje pecannoten per dag er ook voor dat je huid en nagels goed uitzien. De beauty and the brains dus! Paranoten Nummer twee op het lijstje zijn natuurlijk de paranoten. Iedereen weet dat ze bekend staan om hun hoge concentratie van selenium. Let op, selenium is heel goed voor je, maar als je teveel binnenkrijgt kan je last krijgen van jeuk en haaruitval. Beperk het aantal paranoten per dag dan ook tot 1 á 2. Dat zijn er alsnog meer dan genoeg om lekker van te smullen. Cashewnoten In dit rijtje mogen de cashewnoten natuurlijk niet ontbreken. Naast dat ze overheerlijk zijn natuurlijk. Wie kan een handje van deze toppers afslaan? Maar daarnaast staan cashewnoten vooral bekend omdat ze veel koper bij zich dragen. En koper zorgt op zijn beurt dan weer voor een goede weerstand. En dat kunnen we in deze tijden allemaal goed gebruiken. Tot slot Het is dus van belang om regelmatig een handje pinda’s te eten. Naast dat het erg gezond voor je is, is het ook nog eens erg lekker. En helemaal ideaal, tegenwoordig bestel je je favoriete pinda’s gewoon online!

pexels-photo-2765586

Herdenk je geliefde met een tijdelijk grafmonument

Op het moment dat je dierbare komt te overlijden, is er direct sprake van gevoelens van verdriet en verlies. Niet alleen de begrafenis is dan een moment om uiting aan je emoties te geven, want jouw verdriet stopt niet bij de uitvaart. Een tijdelijk grafmonument kan van grote waarde zijn bij het verwerken van het verlies dat je te verwerken krijgt.

Tijdelijke grafmarkering
Veel nabestaanden hebben na de uitvaart behoefte aan een plek, waar ze hun geliefde echt kunnen herdenken. Na een begrafenis is er lange tijd sprake van een kaal graf, wat het geheel erg onpersoonlijk maakt. Door het ontbreken van een grafsteen kan de eerste periode na de uitvaart heel rauw voelen.Dit is deels op te lossen door te kiezen voor een tijdelijke grafsteen. Om de tijd tussen het overlijden en de plaatsing van de definitieve steen op een fijne manier door te komen, kan een tijdelijk grafmonument van grote waarde zijn.

Materialen tijdelijke grafmonument
Bij het kiezen van een tijdelijke grafmarkering heb je de keuze uit:

kunststof
hout
RVS
Al deze materialen zijn in diverse afmetingen te verkrijgen.

Grootte tijdelijk grafmonument
Jij bepaalt zelf hoe groot je het monument wilt laten zijn. Je kunt kiezen voor een klein plaatje van RVS, maar een houten plaat of een schijf van een boom zal al wat groter zijn. Volg je gevoel en kijk waar jij je prettig bij voelt qua afmeting. Laat je adviseren als je twijfelt over een goede keuze in jouw situatie. De tijdelijke grafsteen kan je laten graveren, waardoor het een heel persoonlijke uitstraling gaat krijgen. De tijdelijke grafsteen kan zelfs tijdens de uitvaart worden gebruikt. Zo gaat deze mee naar het graf en wordt er direct na de begrafenis al een tijdelijke gedenkplaat bij het graf geplaatst. Op deze manier krijgt de laatste rustplaats van jouw dierbare meteen een prominente plek. Als je hier vervolgens op bezoek gaat, zal dat van grote betekenis zijn voor jouw gevoel.

Blijvend aandenken
De tijdelijke grafmarkering doet dienst zolang de definitieve grafsteen nog niet klaar is. Een extra voordeel van een tijdelijke grafmonument is, dat je deze na de plaatsing van de definitieve steen een mooie plek bij jou in de buurt kunt geven. Creëer ook thuis of in je tuin een bijzondere plek, die jou troost kan geven op moeilijke momenten.

Mondkapjes: de huidige situatie en de toekomst

pexels-photo-3786126 (6)

Mondkapjes: de huidige situatie en de toekomst

Eigenlijk zijn mondkapjes al niet meer van het straatbeeld weg te denken. Ze zijn al zo lang verplicht in het openbaar vervoer dat het vreemd is geworden als iemand daar geen mondkapje op heeft. Nu de overheid het dragen van kapjes in openbare ruimten als dringend advies heeft uitgebracht, zijn er ook steeds meer mensen in winkels, tankstations, musea, banken, bibliotheken en op straat die een mondkapje dragen. Er is veel gaande op het moment, dus het is soms lastig om alles te volgen en bij te houden. Daarom hebben we hier de huidige situatie samengevat en werpen we een blik op de toekomst.

 

De huidige mondkapjes situatie

Momenteel is de situatie eigenlijk vrijwel hetzelfde als tijdens de eerste golf, op enkele verschillen na. Mondkapjes zijn nog steeds verplicht in het openbaar vervoer en dat zal ook nog wel even zo blijven. Aangezien daar de basisregels moeilijk kunnen worden gevolgd zijn extra maatregelen nodig om treinen, bussen, trams, metro’s en taxi’s überhaupt weer te laten rijden. Verder zijn kapjes nergens verplicht, maar wordt het dragen ervan wel sterk aangeraden in openbare ruimtes. Je hoeft dus geen mondkapje op als je de supermarkt binnen stapt, maar het is slim om het wel te doen. Horecagelegenheden zijn momenteel gesloten, maar als deze weer open gaan zal daar hetzelfde advies gelden.

 

De toekomst en de Coronawet

Recentelijk heeft de Eerste Kamer de Coronawet goedgekeurd en dat betekent dat ze mondkapjes mogen gaan verplichten in bepaalde situaties. Of ze daar gebruik van gaan maken, dat is natuurlijk niet bekend, maar mocht dat wel zo zijn dan zal dat niet eerder dan midden december zijn. Het meest logische wat de overheid zou kunnen doen is mondkapjes verplicht maken in openbare ruimten, zodat de horecagelegenheden weer open kunnen. Dit zal dan een soortgelijke verplichting zijn als die in het openbaar vervoer geldt. Het hangt af van de situatie op dat moment en het gedrag van de bevolking of zo’n dergelijke verplichting ook echt zal worden ingevoerd. Ook een afspraak maken voor een Coronatest helpt hierbij.

 

Basisregels zijn altijd de rode draad

De basisregels vormen een rode draad door het verleden, het heden en de toekomst van mondkapjes. Want deze regels blijven gelden, of je nu een mondkapje moet dragen of niet. De basisregels zijn de belangrijkste maatregel tegen het verspreiden van het virus en mondkapjes doen daar een schepje bovenop. Als jij een mondkapje op hebt, dan dien je dus de basisregels gewoon nog te volgen. Je houdt 1,5 meter afstand, niest en hoest in je elleboog, je vermijdt druktes, je werkt van huis, je schudt geen handen, geeft geen kussen en je wast je handen regelmatig.

 

Corona de baas worden

Alleen als we ons allemaal aan de basisregels en richtlijnen van de overheid houden, kunnen we het Coronavirus de baas worden. En dat begint bij jou. Draag dus je mondkapjes, volg de basisregels en luister naar het advies en de verplichtingen. Zo zorgen we er samen voor dat deze situatie onder controle wordt gebracht.

Tips om negatieve patronen uit je leven te bannen

patronen

Wat moet je doen als je niet lekker in je vel zit? Een vraag die veel mensen zichzelf weleens gesteld hebben. Je kent het wel: lusteloosheid, erg prikkelbaar, geen zin hebben om je bed uit te gaan. Dat is natuurlijk niet fijn. Iedereen heeft er weleens last van. Als dat af en toe eens voorkomt, is dat geen probleem. Immers, iedereen heeft weleens last van een mindere dag. Blijf je voor een langere tijd niet lekker in je vel zitten, dan is het zaak om de achterliggende oorzaken aan te pakken. Er kunnen verschillende oorzaken zijn voor het feit dat je minder goed in je vel zit. Er zijn dan ook verschillende oplossing voor dit probleem.

Zorg voor een dagelijkse ritme

Mocht jij je lamlendig voelen en geen zin hebben om iets te doen dan is het misschien handig om eens te kijken wat je dagelijkse ritme is. kom jij laat uit bed, eet jij onregelmatig,  beweeg je niet veel en zit je veel thuis? Dan is het een goed idee voor je om je dagelijkse ritme op de schop te nemen. Maak bijvoorbeeld een schema met je dagelijkse activiteiten en doelen die je wilt behalen. Zet daarin vast hoelaat je uit bed gaat, hoelaat en wat je gaat eten die dag. Plan ook voor elke dag in de week in wat de dagelijkse dingen zijn die je gedaan wilt hebben op die dag.

Sporten is erg belangrijk

Het is ook aan te raden om in je schema het sporten mee te nemen. Dat hoeft natuurlijk niet elke dag, maar neem jezelf bijvoorbeeld voor om minimaal drie keer in de week te sporten en probeer je er ook aan te houden. Een vast patroon in je leven plus het gezond eten en genoeg bewegen zal ervoor zorgen dat je je frisser en gelukkig voelt. Je zult automatisch zin krijgen om op tijd je bed uit te komen en de dingen te doen die je je had voorgenomen op die dag. En voor jet het weet heb je jezelf uit die negatieve spiraal getrokken.

Wat te doen als je mentale klachten in fysieke klachten resulteren

Als mentale problemen langer aanhouden dan kan dat zelfs leiden tot fysieke probleem. Dan heb ik het over nek- en schouderklachten. Ook hartkloppingen en kortademigheid zijn veel voorkomende klachten die ontstaan door stress. Toen ik daar zelf last van kreeg ben ik naar een fysiotherapeut in Almelo gegaan. Daar heb ik goede begeleiding gehad bij mijn mentale problemen. Ik heb er veel aan gehad. Hoe sneller je met deze klachten aan de bel trekt, hoe beter het is. Ook een fysiotherapie in Doetinchem met de naam fysiotherapie Engelaar is daar aan te raden.

Je staat er niet alleen voor

Soms kan je wel een beetje hulp gebruiken om uit je negatieve bubbel te geraken. Als je nou al langere tijd rondloopt met spanningen en stress, dan is het een idee om eens bij een specialist langs te gaan. Dat hoeft niet direct een psycholoog te zijn, dat klinkt ook al meteen heel zwaar. Maar het kan ook wat vrijblijvender in een werkgroep. Dan kom je samen in een groep van mensen die een beetje in hetzelfde schuitje zitten. Vaak is het fijn om er even met iemand over te praten die daadwerkelijk jouw problemen begrijpt, omdat hij/zij hetzelfde doormaakt of heeft doorgemaakt.

Zo maak je een huis rolstoelvriendelijk

zo maak

Een woning kan door middel van een aantal veranderingen volledig rolstoelvriendelijk gemaakt worden. Deze dingen kun je zelf regelen, maar je kan ook een bedrijf inschakelen die de veranderingen voor jou toepast. Waar moet je aan denken als je een huis rolstoelvriendelijk wil maken?

Drempels

Als rolstoelgebruiker is het lastig om zelfstandig over drempels te gaan. Daarom moeten de drempels begaanbaar worden gemaakt. Dit kan met een speciaal oprij stuk, maar ze kunnen ook verlaagd of verwijderd worden. Op die manier kan de rolstoelgebruiker zelfstandig naar elke kamer toe en worden zij niet tegengehouden door een drempel. Deze oprij stukken zijn online te vinden en bieden echt uitkomst wanneer er geen andere oplossing is.

Deuropeningen

Een rolstoel is vaak best breed, en dus moeten de deuropeningen hier wel breed genoeg voor zijn. Zorg ervoor dat de deur breed genoeg is en hiernaast ook nog extra ruimte nodig heeft voor wat speling. Zo voorkom je dat de rolstoel door een verkeerde draaiing bijvoorbeeld vast komt te zitten. Daarnaast moet de deur door de rolstoelgebruiker zelf open en dicht te doen zijn. Kies voor een schuifdeur, een doordraaiende deur of een deur die met een afstandsbediening te bedienen is. Op die manier kan de rolstoelgebruiker zelfstandig elke deur open en dicht doen, en hebben zij hier geen hulp bij nodig.

De badkamer

Als rolstoelgebruiker ben je slecht ter been, en kun je niet alles zelfstandig doen in en normale badkamer. Zo moet er genoeg ruimte zijn voor de rolstoel. Daarnaast is het gewenst om een beugel aan de muur te bevestigen waar de rolstoelgebruiker zichzelf aan kan optrekken. Verder is een stoel in de douche ook erg handig, zodat hij of zij hier op kan zitten tijdens het douchen.

Een traplift

Als je niet in staat bent om zelfstandig de trap op te gaan, is een traplift een belangrijk onderdeel van het huis. Dit om te voorkomen dat de rolstoelgebruiker geen toegang heeft tot de bovenste verdieping(en) van het huis. Informeer bij bijvoorbeeld jouw verzekeraar naar de mogelijkheden en kijk of jouw huis geschikt is voor een traplift. Verder is een passieve- of actieve tillift ook een idee, mocht de tillift op de trap niet voldoende zijn. Is een traplift niet mogelijk in jouw woning? Kijk dan naar de mogelijkheden voor het beneden maken van een badkamer en slaapkamer. Op die manier hoeft de rolstoelgebruiker niet per se naar boven, maar kunnen zij toch gebruik maken van alle faciliteiten die zij nodig hebben.

Psycholoog Den Haag en psychotherapeut Den Haag

nik-shuliahin-BuNWp1bL0nc-unsplash-1- (3)

Psycholoog Den Haag en psychotherapeut Den Haag
Psycholoog Den Haag van Piekerpoli is gespecialiseerd in klachten van PTSS. Deze psycholoog is ook psychotherapeut Den Haag en helpt bijvoorbeeld bij klachten zoals verschillende angsten, maar ook bij klachten als bijvoorbeeld onzekerheid of trauma’s. Een psychotherapeut kan je goed helpen als je last zou hebben van verschillende klachten zoals gevoelloosheid, woede uitbarstingen, paniekaanvallen, vermoeidheid en/of weinig energie, somberheid, lusteloosheid, concentratieproblemen, depressie, het gevoel van ergens in vastzitten, negatief zelfbeeld etc. Als je last hebt van deze klachten kan het namelijk heel goed mogelijk zijn dat je lijdt aan PTSS. PTSS is het posttraumatische stress stoornis of syndroom. Een posttraumatische stress stoornis kan ontstaan bij een eenmalige traumatische ervaring uit het verleden. Dan reageert de cliënt op die gebeurtenis en probeert het lichaam deze gebeurtenis als het ware “van zich af te schudden”. Dit kan zijn trillen van spanning of bijvoorbeeld juist trillen van woede. Deze reacties kunnen soms voorkomen, maar is niet zorgelijk. Het kan uit zichzelf verdwijnen. PTSS kan ook een syndroom zijn of een stoornis die langer aanhoudt. Hierbij zit dit diep verworteld in de hersenen van de cliënt en meestal komt dit door meerdere traumatische gebeurtenissen die de cliënt meegemaakt heeft. Het lichaam reageert constant op situaties die gelinkt zijn aan de gebeurtenis en daarmee komt telkens een verstijfreactie vrij. Een verstijfreactie houdt in dat de cliënt in een situatie letterlijk verstijft en niks kan doen. In stressvolle situaties is een normale reactie: de situatie bevechten of juist van de situatie wil vluchten. Cliënten met PTSS krijgen dat stofje niet, waardoor ze onbeweeglijk blijven staan. Dit is echter wel zorgelijk. Bij deze klachten is het aan te raden hulp te zoeken bij een psychotherapeut in bijvoorbeeld Den Haag of een andere psycholoog in Den Haag. Uiteindelijk zal de cliënt weer normale stofjes aanmaken die het lichaam in deze situaties laat reageren op de goede manier.

 

De mogelijkheden van een botox kliniek op een rijtje

mogelijkheden

Heb je last van rimpels en wil je deze graag verwijderen? Het verwijderen van rimpels is helaas niet mogelijk, wat wel kan is een behandeling.

Een botox kliniek heeft vele mogelijkheden die ze kunnen toepassen naar de behoeften van hun klanten. Een kliniek heeft meerdere behandelingen, zodat ze voor iedereen wat te bieden hebben. Of je nou rimpels weg wilt laten werken of een lichaamsdeel wilt laten liften, meestal is bijna alles mogelijk door de moderne technieken en ervaren artsen die dit toepassen.

Rimpelbehandeling
Rimpels zien de meeste mensen niet graag. Het is een teken van ouderdom, maar het kan ook verschijnen door bepaalde ziektes. Rimpels kunnen weggehaald worden door een fillers kliniek. De gespecialiseerde mensen die hier werken hebben goede ervaringen op dit gebied en kunnen de rimpels zo mooi mogelijk wegwerken doormiddel van profhilo. Dit wordt in je huid gespoten door injectie en zorgt ervoor dat de huid zichzelf tegen veroudering gaat verdedigen en versterkt de huid. In zes tot acht weken ga je het resultaat echt merken, dat de slappe huid strakker is geworden. Profhilo is geschikt voor iedereen die 30 jaar of ouder is. Pas na het 30e jaar gaat de huid verslappen en worden de stoffen die in de huid zitten steeds een stukje minder, deze stoffen heten: elastine, collageen en hyaluronzuur. Als deze stoffen minderen in hoeveelheden in de huid zorgen ze voor de verslapping van de huid, want deze stofjes heeft je huid nodig om sterk en strak te blijven.

Botox behandeling
Deze ingreep die vooral in het gezicht wordt gebruikt blokkeert het signaal van de zenuw naar de spier. Hierdoor kan de spier zich niet meer of niet meer volledig aanspannen. Botox is een flink verkleind eiwit waarvan heel weinig in de spier wordt gespoten. De spiertjes die aansprakelijk zijn voor de plooien wanneer er een gezichtsuitdrukking wordt gemaakt, bijvoorbeeld bij het voorhoofd. Botox zorgt er ook voor dat je niet of bijna niet meer zweet, dit komt omdat de zenuw niet meer een signaal kan geven aan de zweetklier. Dit wordt bijvoorbeeld gebruikt voor in de oksel. Voor het overmatig hebben hoofdpijn wordt dit goedje ook gebruikt. Het gezicht kan onbewust een aantal spieren aanspannen, dit aanspannen kan zorgen voor migraine. Mensen die hier last van hebben kunnen een behandeling ondergaan met eindresultaat dat de spieren zich niet meer kunnen aanspannen en deze migraine oorzaak geen migraine meer veroorzaakt.

Hoeveel kost een behandeling?
Wat het bedrag is van een ingreep is heel verschillend per kliniek. De ene kliniek heeft oudere en artsen met meer ervaring. Meer ervaring betekent meestal ook duurder en een betere kwaliteit van de ingreep en het resultaat.

Het gemiddelde bedrag voor deze eiwit ingreep zit vaak tussen de 150 en 300 euro. Natuurlijk ligt dit er ook aan waar de ingreep wordt gedaan. Wat er ook met de prijs mee speelt is in hoeveel zones van het lichaam je de botox in zijn werking wilt laten gaan.

Bron: Botox kliniek – Kliniek Vrijdag

Online therapie op afstand

people-2591874_960_720

Een drukke levensstijl, niet genoeg uren in een dag, het gevoel dat je er alleen voor staat. Herken jij dit? Steeds meer mensen hebben te maken met stressproblemen door een te drukke levensstijl, te weinig ontspanning en vaker dan gewenst ook ongezonde eetgewoontes. Dit alles kan resulteren in psychische klachten en in het ergste geval zelfs in een depressie. In dat geval is het verstandig om te praten over je problemen. Dit kan je tegenwoordig eenvoudig en in veel gevallen zelfs anoniem doen met een psycholoog. Dit artikel is geschreven door een psycholoog op afstand die je via digitale kanalen kan helpen door te praten over je problemen en te werken aan een oplossing.

Ideaal voor expats

De psycholoog op afstand wordt steeds vaker ingeschakeld door Nederlanders in het buitenland. Dit heeft ermee te maken dat Nederlanders in het buitenland vaak niet verzekerd zijn voor ziektekosten maar het heeft er ook mee te maken dat je er in het buitenland soms behoorlijk alleen kan voelen. Je krijgt het gevoel dat je er alleen voor staat, en het feit dat je met niemand kan praten in je eigen taal draagt daar ook aan bij. Daarom kan het verstandig zijn om te praten met een psycholoog die je eigen taal machtig is zodat je je goed uit kan drukken wanneer je je gevoelens bespreekt.

Psycholoog voor de relatietherapie

Wanneer de relatie niet loopt zoals jij dat wenst, of zoals jullie dat beide. Voel je vaak ook de behoefte om te praten met een buitenstaander over je problemen. Dit kan je natuurlijk met vrienden of familieleden doen maar het kan zijn dat je dan niet echt een onafhankelijk advies krijgt. Als je relatie in een impasse zit en jullie daarover willen praten met een professionele relatietherapeut. Kan je gerust contact opnemen met de psycholoog op afstand.

Schakel je eigen online psycholoog in

De online psycholoog wordt niet alleen ingeschakeld om te praten over problemen in de werksfeer of relationele problemen. Dit kan heel erg uiteenlopen. Kies ervoor om je psycholoog online te spreken zodat je kan praten over je problemen en kan werken aan een oplossing.

 

Zo overleef jij de kraamtijd

toto

Zo overleef jij de kraamtijd

Je hebt je maandenlang voorbereid op dit moment. Misschien keek je ontzettend uit naar de bevalling of wellicht keek je er wel tegenop. Dat maakt nu eigenlijk niet meer uit; je hebt nu eindelijk een kindje in je handen. Je nieuwe leven met een baby gaat nu echt beginnen. Natuurlijk hartstikke leuk, maar misschien ook wel een beetje spannend. In de kraamtijd leer je hoe je je baby voedt en kun je wennen aan het moederschap.

Hulp van de kraamverzorgster

Na de bevalling zul je kraamverzorging krijgen. De kraamverzorgster is er om je te helpen na de geboorte van het kindje. Ze zal je leren om je baby te voeden en te verzorgen. Daarnaast kan de verzorgster ook een steentje bijdragen in het huishouden. Kraamverzorging is echt niet alleen voor de baby, het is ook voor jou. Geniet hier dan ook gerust van. Je mag je in de kraamtijd volledig in de watten laten leggen, je hebt namelijk wel gewoon een kindje op de wereld gezet!

Wist je dat je je ook kunt voorbereiden om de kraamperiode? Dit kun je doen door informatie op te zoeken op het internet, maar ook een kraamverzorgster kan je hierbij helpen. Isis Kraamzorg zorgt ervoor dat jij met een gerust hart de kraamtijd in kan gaan.

 

Neem je rust

We snappen dat je na de bevalling zo snel mogelijk weer actief wilt zijn. Nu kun je eindelijk weer een rondje hardlopen en straks pas je je normale kleren weer. Natuurlijk heel erg fijn, maar het is erg belangrijk dat je je rust neemt. Je doet jezelf er namelijk geen plezier mee als je alles zo snel mogelijk probeert te doen. Gun je lichaam wat rust en je zult zien dat alles vanzelf wel weer komt. Geniet van de mooie momenten met je pasgeboren kindje en doe gerust eens een middagdutje.

Plan de kraamvisite

Kraamvisite is hartstikke leuk. Je familie en vrienden zien voor het eerst jouw kindje en jij bent natuurlijk heel erg trots. Zorg dat je in de eerste week na de bevalling vooral veel rust. Jouw lichaam moet namelijk bijkomen en dit kan nog wel een tijdje duren. Laat de kraamvisite bijvoorbeeld op een bepaald tijdstip komen, zodat je hier de rest van de dag rekening mee kunt houden.

Het is ook een idee om op een later moment een soort van feestje te organiseren. Dan heb je alle kraamvisite in één keer en kun je in de eerste weken rustig aan doen.

Metatitel: 3 tips om de kraamtijd te overleven

Metatekst: Je hebt er negen maanden naar uitgekeken en eindelijk is het zover: je kindje is geboren. Hoe overleef jij de kraamtijd?