Maag, Darm & Spijsvertering

medicijnen

Medicijnen die je thuis moet hebben liggen

Last van koorts? Heb je last van teken? Een verstopte neus? Je kunt het zo gek niet bedenken, maar je kunt van heel veel dingen last krijgen. Het is daarom wel groot belang dat je eigen ‘huis apotheek’ goed op voorraad is. Lees dit artikel verder om er voor te zorgen dat jij niet misgrijpt als je ergens last van begint te krijgen. Heb jij bijvoorbeeld al gedacht aan een diarreeremmer?

Denk aan de volgende medicijnen

Vaak is het eerste medicijn waar je aan denkt een paracetamol, een medicijn die werkt als pijnstiller. Dit is ook zeker een medicijn die je in huis moet hebben. Daarnaast is het ook goed om de volgende medicijnen in huis te hebben:

  • Verstopte neus à Fysiologische zoutoplossing of xylometazoline (neusspray)
  • Diarree àDiarreeremmer zoals ORS (orale rehydratie salts).
  • Maagzuur of oprispingen à  Kauwtabletten of drank met algeldraat en magnesiumhydroxide.
  • Om hoestprikkels te dempen àDextromethorfan

Verder zijn er nog hulpmiddelen voor het gebruik van medicijnen. Maak bijvoorbeeld gebruik van een koortsthermometer om te kijken of je koorts hebt. Koop ook alcohol om deze thermometer om de zoveel tijd schoon te maken. Daarnaast kun je een inneembeker met maatverdeling gebruiken om de juiste hoeveelheid van een medicijn naar binnen te krijgen.

Maak je EHBO doosje klaar

Naast medicijnen heb je ook nog spullen nodig. Denk allereerst bijvoorbeeld aan verbandmiddelen als steriele gaasjes, pleisters, fixatiewindsel en 2 ideaal windsels (beide 8cmbreed). Denk daarnaast ook aan hulpmiddelen zoals veiligheidsspelden, verbandschaar, verbandklemmen en hechtpleisters. Om jezelf dan helemaal klaar te maken voor wonden heb je nog wondontsteking middel nodig. Denk hier bijvoorbeeld aan Betadine.

Zorg er daarnaast ook voor dat je een pincet bij je hebt. Het kan namelijk altijd voorkomen dat je een splinter krijgt. Daarnaast is een tekentang ook geen overbodige luxe, mocht jij een teek oplopen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.