Depend incontinentie­materiaal

medische

Medische middelen die wel eens vergeten worden

In dit artikel gaan we het hebben over medische middelen en daarnaast specifiek over incontinentie. Er is tegenwoordig weinig kennis over deze middelen en het wordt dan ook regelmatig vergeten door mensen. Lijkt het jou interessant om meer te weten te komen over deze onderwerpen? Dan adviseren wij om vooral verder te lezen.

Wat zijn medische middelen?

Om dit artikel te openen zullen we als eerste praten over medische middelen in het algemeen. Wat zijn het nu precies? Niet iedereen kan hier een exact antwoord op geven. Vandaar dat we dit gaan behandelen. Kort gezegd is de definitie van medische hulpmiddelen dat het producten zijn die onder de Wet op medische hulpmiddelen vallen. Als we kijken naar de praktijk spreken we hierbij over diverse apparatuur, software maar ook verschillende artikelen die regelmatig gebruikt worden in de zorg. Het enige wat hier niet bij inbegrepen is zijn geneesmiddelen.

 

Medische middelen kunnen in vier verschillende klassen ingedeeld worden. zo is er klassen I, klassen IIa en IIb, maar ook klassen III. Als een medisch hulpmiddel in een hogere klassen zit betekent dit dat het risico van het gebruik van het medische middel kan leiden tot een onveilige situatie voor de patiënt (hoe hoger het risico hoe hoger de klassen). Uiteraard zitten er strengere eisen verbonden aan middelen die een hoger risico hebben.

 

Incontinentie

En dan nu over incontinentie. Mocht je last hebben van urineverlies dan kan dit jammer genoeg bepaalde dingen in de weg staan. Dit zorgt ervoor dat jij juist dingen uit de weg gaat. Het vervelendste is nog dat je soms dingen laat wat je voorheen juist heel leuk vond, puur omdat je je schaamt of omdat je niet wilt dat er iets gebeurt. Echter hoef je deze mooie momenten helemaal niet te missen. Met het juiste incontinentiemateriaal merkt niemand er iets van en krijg je je zelfvertrouwen terug. Ditwordtvaakvergeten, bekijkjouwmogelijkheden!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.