De echo’s tijdens je zwangerschap

echo

Iets wat elke aanstaande moeder en vader heel erg leuk vindt zijn de momenten waarop je een echo krijgt. Bij een echo krijg je de baby in je buik te zien door middel van geluidsgolven. Een echo kan zowel uitwendig als inwendig gemaakt worden. In het begin van de zwangerschap gaat de voorkeur vaak uit naar een inwendige echo.

Wanneer een echo tijdens je zwangerschap?

Wanneer je precies een echo krijgt tijdens je zwangerschap kan per verloskundige praktijk verschillen. Meestal is het zo dat je een zogenoemde termijn echo krijgt rond de 9 à 10 weken zwangerschap en daarnaast krijg je ook een 20 weken echo. Bij een 20 weken echo worden onder andere lichamelijke afwijkingen onderzocht. Dit kunnen afwijkingen zijn zoals een open ruggetje, een waterhoofd, etc. Dit is tegelijkertijd ook het aantal echo’s dat je vergoed krijgt vanuit je zorgverzekeraar. Toch is het zo dat er bij sommige verloskundige praktijken ook een groei echo gedaan wordt, deze vindt meestal plaats bij 30 weken of een liggingsecho bij 36 weken. Bij sommige omstandigheden bieden praktijken ook meerdere echo’s aan, dit kan zijn omdat de verloskundige twijfelt over de groei van de baby of andere zaken zoals de hoeveelheid vruchtwater. Vaak is het ook zo dat als je meer dan een kindje verwacht dat er ook vaker echo’s gemaakt worden, deze worden dan natuurlijk gewoon vergoed. Wil je er zelf voor kiezen om meer echo’s te maken dan kun je ervoor kiezen om een pretecho te laten maken. Sommige van deze pretecho praktijken bieden ook een geslachtsbepaling echo bij 13 weken aan.

Waarom niet meer echo’s?

Het nut van meer echo’s is niet bewezen dus er wordt zeker voorzichtig mee gedaan. In principe kan een echo maken geen kwaad maar om het onnodig vaak te doen wordt meestal afgeraden. Het is namelijk zo dat het echo apparaat gebruik maakt van radiogolven welke ook warmte afgeven. De meeste baby’s reageren op deze warmte en het is dan ook niet wetenschappelijk bewezen hoe zij dit ervaren en of ze hier last van hebben. Daarnaast wordt te veel echo’s maken ook afgeraden omdat het eigenlijk niet nodig is. Als een zwangerschap gewoon goed verloopt dan zijn er ook alternatieven om bijvoorbeeld de groei van de baarmoeder te controleren. Zo kan de baarmoeder groei met de hand gemeten worden, natuurlijk is dit niet altijd even betrouwbaar maar dit is hetzelfde risico bij een echo.

Wat kan een verzorgingstehuis bieden?

verzorgingstehuis

Vaak wordt een verzorgingshuis verward met andere zorginstellingen. Dit komt mede omdat er de afgelopen jaren veel verschillende benamingen zijn geweest voor een verzorgingstehuis. Zo komt het nu nog vaak voor dat een verzorgingstehuis al snel een bejaardenhuis of bejaardentehuis genoemd wordt. Kortom is een verzorgingstehuis een zorginstelling die huisvesting en zorg biedt voor mensen die niet meer volledig zelfstandig kunnen wonen. Dit zijn vaak ouderen, vandaar dat mensen het vaak nog zien als een bejaardentehuis. Maar niet zelfstandig wonen kan ook andere oorzaken hebben zoals een ernstige ziekte of een handicap die je leven heel erg sterk beïnvloeden. Een verzorgingstehuis is vaak ook een uitkomst voor mensen die na een ingrijpende operatie niet thuis kunnen revalideren.

De kosten voor een verblijf

In een verzorgingstehuis krijg je onder andere hulp bij dagelijkse handelingen zoals eten, aankleden, wassen, naar bed gaan en nog veel meer. Daarom is een indicatie van CIZ ( Centrum Indicatiestelling Zorg) nodig voordat je in een verzorgingstehuis kunt verblijven. Als u deze indicatie hebt gekregen hoef je vaak alleen nog een eigen bijdrage te betalen. Dit is zo omdat zorginstellingen betaald worden door het Rijk via de Wet Langdurige Zorg (WLZ). Als je naar een particulier verzorgingshuis gaat waar je geen indicatie voor nodig hebt dan is dit voor eigen rekening.

Mag een partner mee?

Wanneer alleen jij of alleen je partner een indicatie heeft verkregen om naar een verzorgingshuis te gaan dan is het slim om samen na te gaan of het bevorderlijk is wanneer de andere meegaat. Het kan soms zo zijn dat de partner mee wil maar dat dit afhankelijk van de situatie simpelweg niet handig is. Echter is het in de meeste gevallen wel mogelijk dat de partner mee gaat. Het is wel verplicht dat de partner dan zijn eigen bijdrage betaalt.

Waar moet je aandenken?

Als je verhuist naar een verzorgingshuis is het belangrijk om rekening te houden met een paar dingen. Voor hulpmiddelen zoals een rolstoel, aangepast vervoer, een douchestoel, etc. hoef je vaak niks bij te betalen. Voor zaken die niet medisch noodzakelijk zijn moet je vaak wel zelf betalen. Hierbij kan je denken aan televisie, internet en meubels. Ook is het zo dat als je je kleren laat wassen door een verzorghuis dat dit vaak niet vergoedt wordt. Door dit bij het desbetreffende verzorghuis goed uit te zoeken voorkom je onprettige verrassingen als je daar verblijft.

Tenniselleboog

echografie-elleboog-tennis

Als je de naam tenniselleboog of tennisarm hoort denk je vanwege de naam direct aan de sport tennis. Toch is dat niet helemaal terecht. Deze blessure komt inderdaad voor bij tennissers, met name door het gebruik van de backhand, maar bij de meeste gevallen (95%) gaat het om niet-tennissers. De tenniselleboog is een overbelasting van de pees van de (hand)strekspier, deze loopt van de onderarm via de pols naar de elleboog. Je gebruikt deze spier als je je elleboog strekt, maar ook als je je hand buigt.

Hoe kun je een tenniselleboog krijgen?
Zoals gezegd hoef je dus niet te tennissen om last te krijgen van een tenniselleboog. Deze blessure ontstaat namelijk door overbelasting of verkeerde belasting van de strekspieren. Dit kan bijvoorbeeld komen door het tillen van zware dingen, zoals boodschappen of kinderen, het ontbreken van stuurbekrachtiging in de auto, zwaar huishoudelijk werk, schilderen of veelvuldig gebruik maken van de computer.

Wat merk je van een tenniselleboog?
Wanneer je een tenniselleboog oploopt heb je behoorlijke last van de buitenkant van de elleboog, wanneer de pijn aan de binnenkant van de elleboog zit spreken we van een golfelleboog. De pijn kan soms ook uitstralen naar de pols, onderarm of zelfs je bovenarm en schouder. Omdat de pijn meestal hevig is, maar vaak ook weer wegtrekt, blijven veel mensen lang lopen met deze blessure.

Wat te doen
Als de huisarts de diagnose tenniselleboog heeft vastgesteld, is het belangrijk dat je rust houdt. Eventueel is het ook mogelijk om een elleboogbandage te dragen om wat extra steun te geven aan het gewricht. Verder kun je bij de fysiotherapeut terecht voor verschillende oefeningen, kan er medicatie worden gegeven tegen de pijn en ontsteking en er kan gekozen worden voor een plaatselijke injectie. Met deze blessure lig je er wel een tijdje uit, gemiddeld gezien duurt de genezing namelijk zo’n 9 maanden. Mocht niets helpen en blijven de klachten nog langer aan, dan kan een operatie worden overwogen.

​Wat kun je het beste doen om je gezond te voelen?

rok

Het is erg belangrijk om goed voor je lichaam te zorgen. Je kunt op diverse manieren aandacht besteden aan je lichaam zodat jij je gezonder kunt voelen. Door middel van enkele aanpassingen in je leefstijl is het mogelijk om je op korte termijn al energieker en fitter te voelen. Wij informeren je graag over manieren om je gezond te voelen.

Voldoende beweging
Je lichaam heeft voldoende beweging nodig om fit te kunnen blijven. Doe je momenteel niet aan een sport? Dan zijn er ook andere manieren om voldoende beweging te krijgen. Je kunt bijvoorbeeld na het eten altijd een half uurtje gaan wandelen. Op deze manier krijg je voldoende beweging en ook direct frisse lucht binnen. Als je dit kunt volhouden, dan zal je op den duur een betere conditie krijgen en is het zelfs mogelijk om overtollige kilo’s verliezen.

Weg met sigaretten
Rook je momenteel sigaretten? Dan is het tijd om hier verandering in te brengen. Om je gezond te voelen is het namelijk belangrijk dat je de schadelijke stoffen uit sigaretten niet meer binnenkrijgt. Natuurlijk is het niet gemakkelijk om direct helemaal te stoppen met roken. Een gezonder alternatief is het aanschaffen van een e-sigaret. Als je gebruik maakt van een e-sigaret rook je niet, maar damp je. Op deze manier krijgt je lichaam geen teer, stikstofoxide, as en verbrandingsstoffen meer binnen.

Gezond en gevarieerd eten
Om je gezond te voelen is het belangrijk dat je gezond en gevarieerd eet. Dit betekent dat je zo min mogelijk vette en zoutige snacks moet eten. Zorg ervoor dat je altijd je eigen gerechten kookt met verse ingrediënten. Op deze manier krijg je al veel gezonde stoffen binnen. In kant en klare maaltijden zit namelijk vaak veel zout toegevoegd en zijn meestal veel vitaminen verloren gegaan.

https://www.thuiszorgbedvoordeel.nl/

zorgbed

Het leven zit boordevol mooie momenten. Denk bijvoorbeeld aan prachtige reizen, of de geboorte van een kind. Denk aan de uitreiking van een diploma waar u zo hard voor heeft gewerkt. Of denk eens aan uw trouwdag, waar u zo lang naar hebt uitgekeken. Echter, geluk kan net zo goed in de kleinere momenten zitten, zoals een goed gesprek met uw kind, de rustige rit naar huis na een drukke dag op het werk of een heerlijk kopje thee op een regenachtige middag. Helaas zijn er ook momenten in het leven die iets minder mooi zijn en iets minder geluk kennen. Momenten van ziekte, zorg en verdriet. De aanwezigheid van een ziekte kan een flink gat in uw geluk slaan. Of u nou zelf ziek bent of iemand in uw omgeving ziek is, een ziekte brengt een heleboel zorgen met zich mee. In sommige gevallen is een ziekte zo ernstig dat het dagelijkse leven erop aangepast moet worden. Daarnaast zorgt de aanwezigheid van een ziekte er vaak voor dat de ziektekosten de lucht in schieten, wat ervoor kan zorgen dat andere, leuke dingen tijdelijk uitgesteld moeten worden.

Aanpassingen in het dagelijkse leven

Als een patiënt als gevolg van zijn of haar ziekte aan bed gekluisterd raakt, is het verstandig voor het welzijn van de patiënt om een bed aan te schaffen dat van alle gemakken is voorzien. In dergelijke gevallen denkt men vaak aan een seniorenbed, maar een thuiszorgbed is een betere keuze. Een thuiszorgbed is speciaal gemaakt voor mensen die ziek zijn en de verzorgd moeten worden. Hoofdeinde en voeteneinde zijn afzonderlijk van elkaar te bedienen wat voor een hoger gebruiksgemak zorgt. Het voeteneinde is bovendien in 5 verschillende standen te plaatsen. Een thuiszorgbed maakt de verzorging van de patiënt een stuk gemakkelijker. Dat is voor zowel de patiënt als het verzorgende personeel een voordeel. Daarnaast wordt een thuiszorgbed goed afgewerkt met houten panelen in een huiselijke stijl, waardoor de aanwezigheid van het bed u niet steeds op nare wijze confronteert met ziekte.

Welk thuiszorgbed is de beste match

Een thuiszorgbed is te verkrijgen in allerlei uitvoeringen. Elk model heeft een ander uiterlijk en andere specificaties. Het is aan te raden om u goed voor te laten lichten door een expert. Bepaal aan de hand daarvan welke opties u belangrijk vindt en wat minder relevant is voor u, om op die wijze tot een definitieve keuze te komen. Zo weet u zeker dat u voor een thuiszorgbed kiest dat aansluit op de situatie. Door te kiezen voor een goed thuiszorgbed wordt een periode van ziekte een stuk dragelijker, voor zowel de patiënt als zijn of haar omgeving.

Colloïdaal Goud is goed voor lichaam en geest

logo22

Colloïdaal Goud is goed voor lichaam en geest

Bij zowel mentale als fysieke klachten, kan colloïdaal goud een oplossing zijn. Dit middel bestaat uit goud ionen welke worden vermengd met gedestilleerd water. De elektrisch geladen gouddeeltjes worden al eeuwenlang gebruikt, tot ver terug in de oudheid. Het bestrijdt zowel lichamelijke als psychische klachten. Je versterkt je lichaam en geest met behulp van dit product. Wat is het precies en waarvoor kun je het zowel toepassen? Hier geven we in dit artikel antwoord op.

Gouddeeltjes bevinden zich in je lichaam

Wat veel mensen niet weten, is dat goud niet alleen een chemisch element is dat je in de natuur treft. Ook ons lichaam bevat van nature gouddeeltjes. Het komt voor in onze bouwstenen, in hele kleine hoeveelheden. Toch zijn ze aanwezig, vooral in onze hersenen. Echter is echt over de werking van het goud op ons lichaam maar weinig wetenschappelijke informatie te vinden. Toch wordt het door gebruikers en kenners regelmatig aangeraden. En dit is niet voor niets.

Het is een eeuwenoud medicijn

Colloïdaal goud wordt al tijdenlang gebruikt. Het wordt van oudsher toegepast voor allerlei verschillende redenen. Er zijn dokters geweest welke het product hebben toegepast voor huidziektes, ontstekingen, het vaatsysteem en het centrale zenuwstelsel. Goud is toegepast voor het bestrijden van reuma, klierziektes en ook psychische problemen. Het wordt gezien als een middel om ons afweersysteem en mentale gestel te versterken. Zo zijn er nog tal van voorbeelden waarbij het product is gebruikt als geneesmiddel, het is lastiger om een klacht te vinden waarbij het niet zou werken.

Bestel colloïdaal goud eenvoudig online

Het is in Nederland al enige tijd niet meer mogelijk om het water bij de drogist of apotheek te halen. Het is niet meer verkrijgbaar in onze winkels. Natuurlijk kun je het gewoon online krijgen, op de website puurcolloidaal.nl vind je literfles met een concentratie van 15 ppm. Het is een puur product zonder chemische toevoegingen. Probeer het eens uit en merk zelf welke invloed het product heeft op jouw gestel.

Hoe werkt een eiwitdieet?

Eiwitdieet

Een eiwitdieet is een goede manier om overtollige kilo’s kwijt te raken. Tijdens dit dieet moet je veel gebruik maken van eiwitrijk voedsel maar komt hongerlijden niet ter sprake. Door de hoeveelheid variatie wat betreft eiwitrijk voedsel zal je dieet langer vol kunnen houden. Eigenlijk maak je met een eiwitdieet een aanpassing in je voedingspatroon. Eiwitrijk voedsel is voor het lichaam lastiger te verteren waardoor je meer energie nodig hebt om de maaltijden te verbranden. De langzame verbranding zorgt ervoor dat je langer een voldaan gevoel hebt, zo heb je minder snel behoefte aan een tussendoortje.

Fases van het eiwitdieet

Startfase

Tijdens de eerste fase mag je alleen gebruik maken van eiwitmaaltijden. Deze maaltijden mag je aanvullen met groente en eventuele multivitaminen. Probeer in deze fase zo weinig mogelijk gebruik te maken van koolhydraten. We raden u aan om veel water te drinken, zo kan het lichaam de afvalstoffen van de vetverbranding beter afvoeren. Als je deze fase goed opvolgt kan je de helft van je overtollige kilo’s kwijtraken.

Fase 2

In deze fase gaan we de maaltijdvervangers vervangen voor een eiwitrijke avondmaaltijd. Deze maaltijden moeten bestaan uit een stukje vlees of vis en verschillende groentes. Vlees en vis bevatten namelijk heel veel eiwitten en zijn een goede aanvulling voor afvallen met een eiwitdieet.

Fase 3

In fase 3 gaan we de koolhydraten en suikers weer aan de maaltijden toevoegen. In plaats van eiwitshakes als ontbijt mag je weer gebruik gaan maken van brood. Deze fase is bedoeld om de laatste kilootjes kwijt te raken.

Fase 4

In de laatste fase is het belangrijk om op een gezond gewicht te blijven. Nu mag je alle eiwitrijke maaltijdvervangers inruilen voor normale voeding. Als je behoefte hebt aan een tussendoortje is het wel verstandig om een eiwitrijke snack te gebruiken. Je lichaam gaat weer langzaam wennen aan het normale eten. Zorg er wel voor dat het gebruik van eiwitten, vetten en koolhydraten in een goede balans is.

Voordelen van een eiwitrijk dieet

In de eerste fase zijn de eiwitshakes en maaltijdvervangers een goede optie om de overtollige kilo’s snel kwijt te raken. Maar als je alleen gebruik mag maken van eiwitshakes zal je dit dieet niet zo lang vol kunnen houden. Om deze rede is het toegestaan om gebruik te maken van een warme maaltijd. Deze maaltijd mag bestaan uit verse groente en een stukje vlees. Met een eiwitdieet is het niet nodig om elke dag te sporten. Je hebt namelijk al veel meer energie nodig voor het verbanden van de eiwitten. Sporten is overigens nooit verkeerd en door het eiwitdieet zal je snel meer energie krijgen zodat je ook sneller zin hebt om een rondje te gaan hardlopen. Tijdens het afvallen verbrand je lichaam niet alleen vet maar ook je spiermassa. Eiwitten zijn daarentegen juist een bouwstof voor de spiermassa. Eiwitten zijn namelijk een bouwstof om je spiermassa te onderhouden of met behulp van sporten te vergroten. Als laatste is het niet nodig om honger te lijden tijdens een eiwitdieet. Koolhydraten zorgen er namelijk voor dat je na een korte tijd weer behoefte hebt aan voedingstoffen. Eiwitten geven veel langer een voldaan gevoel, zo is dit dieet ook veel langer vol te houden.

Traplift voor een smalle trap

zorgvoormij-artikel-afbeelding

Er zijn een aantal dingen te overwegen wanneer u denkt aan het kopen of huren van een traplift, zoals hoe het gaat met bochten, hoe lang het zal duren om te installeren en hoe lang de batterij zal duren. Een van de vragen van degenen in kleinere huizen is of hun smalle trap eigenlijk wel in staat is om een traplift te installeren, aangezien alle soorten trapliften in plaats van aan de muur aan de trapvlakken worden bevestigd.

Degenen met smalle trappen die zich zorgen maken of er voldoende ruimte beschikbaar is voor een trappenlift, hoeft zich geen zorgen te maken. Er zijn trappenliften voor smalle trappen verkrijgbaar en bij alle gerenommeerde trappenliften die zijn ontworpen om te voldoen aan de behoeften van huishouders met smalle trappen.

Het geheim ligt in het compacte ontwerp en vouwdelen, waardoor ruimte en efficiëntie maximaliseren. Opvouwbare armen en stoelen, een voetsteun en een smal spoor maken deze compacte trappen mogelijk en netjes weggevouwen wanneer ze niet in gebruik zijn. Hierdoor zijn ze ideaal voor zowel de gebruiker als andere leden van het huishouden die de trap als normaal kunnen gebruiken.

Trapliftfabrikanten hebben regelmatige tentoonstellingen van hun producten op beurzen, waar de ruimtebesparende modellen van smalle trapliften kunnen worden geprobeerd, en er zijn showrooms in het hele land.

Trappenliften voor smalle trappen zijn op grote schaal verkrijgbaar met een aantal functies om de gebruiker aan te passen en optimaal gebruik te maken van de beschikbare ruimte. Een offerte kan worden verkregen door een online formulier in te vullen of te bellen. Kijk daarvoor op Tiptop-trapliften.nl.

Wat is een brugplateau?

Een brugplatform is een klein opvouwbaar houten platform dat bovenaan de trap staat, die een brug maakt tussen de landing en de trapbrug. Een brugplatform kan alleen op een trap worden gebruikt met een kleine bocht in de bovenkant van de trap.

Dit wordt meestal gebruikt als een goedkoper alternatief voor het kopen van een gebogen traplift, aangezien het de gebruiker in staat stelt om van een rechte traplift naar de landing over te dragen zonder dat er een gebogen traplift nodig is. Echter, een brugplatform is alleen geschikt voor gebruikers die zelfverzekerd en stevig op hun voeten staan. Degenen met een zeer slechte mobiliteit of die last hebben van duizeligheid moeten kiezen voor een gebogen traplift.

Alles wat je moet weten over CBD olie

cbd

CBD olie is een mengsel van Cannabidiol en plantaardige olie. De combinatie van deze twee ingrediënten zorgt ervoor dat je een exacte dosering kunt bepalen die je het beste effect geeft. Zo kun je exact bepalen hoeveel druppels olie je per dag nodig hebt.

Hoe wordt deze olie gemaakt?

CBD olie wordt gemaakt van industriële hennep, deze stof bevat namelijk relatief veel CBD (Cannabidiol). Van deze hennep maakt men een olie die te gebruiken is als medicijn. De olie komt ook voor in voedsel en drank waar je als patiënt ook voor kunt kiezen om dit middel binnen te krijgen. De olie wordt ook gebruikt in e-sigaretten zodat je dit middel ook op deze wijze kunt innemen.

Bij welke klachten gebruik je CBD Olie?

Dit middel kan gebruikt worden bij meerdere klachten. De bekendste klachten waarbij het middel wordt ingezet zijn: epilepsie, de ziekte van Parkinson, de ziekte van Crohn, atrose en reuma. Door de juiste dosering te vinden kan dit middel jouw pijn flink verlagen. Een arts of apotheker kan je helpen bij het bepalen van de juiste dosering maar het beste kun je dit zelf ontdekken door te experimenteren met de olie. Begin met een lage dosering van dit middel, ongeveer 1 tot 3 druppels per dag en voer de dosering langzaam op. Op deze manier kan jouw lichaam het beste wennen aan dit middel en vind je vanzelf de juiste dosering voor jouw lichaam. Bij het gebruik van dit middel treedt geen tolerantie op. Dit betekent dat het effect voor jouw lichaam hetzelfde blijft zodat je na een periode niet meer druppels olie nodig hebt.

Waar is het verkrijgbaar?

Je kunt CBD verkrijgen bij jouw eigen apotheker, arts of drogist. Maar de olie is ook online te bestellen. Er zijn diverse website op het internet te vinden waar je dit kunt bestellen. Het is wel raadzaam om hier wat onderzoek naar te doen want de ene aanbieder op het internet biedt vaak net wat minder kwaliteit dan de andere. Wellicht dat je zelf mensen kent die de olie al via internet bestellen en die je een goede website door kunnen geven. Wij weten in ieder geval dat Hennepolie.nl een aanrader is wanneer je op zoek bent naar kwalitatieve, maar betaalbare CBD olie.

Platte buik en strakke billen dankzij koolhydraatarme gerechten

sadsdvdsv

Als je aan vrouwen vraagt wat ze het liefst aan zichzelf zouden veranderen, worden twee zaken keer op keer genoemd: mijn buik en mijn billen. De buik mag wel wat platter en de billen mogen wel wat strakker. Helaas zijn er lang niet zoveel vrouwen die zichzelf helpen om hun wens in vervulling te laten gaan. Want eerlijk is eerlijk: buikvet verbranden en strakke billen vragen wat inspanning. En dat is voor veel mensen te veel. Voor jou niet? Dan kun jij binnen nu en een maand over zowel een platte buik als strakke billen beginnen. Wat je nodig hebt zijn de juiste oefeningen en een koolhydraatarm dieet.

Koolhydraatarm dieet

Waarom zou je een koolhydraatarm dieet moeten gaan volgen als je een platte buik wil hebben of over strakke billen wil beschikken? De reden daarvoor is eenvoudig: koolhydraten zorgen ervoor dat vet rondom je billen en buik zich blijft ophopen. Door de rem te zetten op koolhydraten, krijgen ze veel minder de kans om je dik te maken. Als je dan ook nog eens gaat trainen – wat je zeker moet gaan doen als je een platte buik en strakke billen wil – zal je ervaren dat het effect aanzienlijk is. Vet verdwijnt bij je billen en buik en je spieren worden daar steviger. Doordat je een aanzienlijk oppervlakte aan spieren traint (je buik- en biloppervlakte) wordt er nog meer energie verbrandt, want die spieren vragen voortdurend om energie.

Gerichte oefeningen voor een platte buik

Wanneer je een platte buik wil, moet je gerichte oefeningen zien te doen. Buikspieroefeningen zijn daarvoor het beste. We benoemen hieronder twee oefeningen die heel goed werken om je buikspieren optimaal te trainen. Los van deze doe je natuurlijk ook de standaard buikspieroefening waarbij je je hoofd optilt terwijl je verder plat op je rug ligt. Span hierbij altijd je buikspieren aan.

  • 1.Ga op de grond liggen. Ook je hoofd ligt plat en je kijkt naar het plafond. Je lift beide benen tegelijkertijd zo’n 5 tot 10 centimeter van de grond en houdt deze positie vast terwijl je je buikspieren aanspant. Vasthouden gedurende 5 tot 8 seconden en weer laten zakken (niet laten vallen). Tik de grond net aan en herhaal deze beweging 12 keer. Doe per keer 5 sets van 12.
  • 2.Ga op de grond liggen. Houd je armen achter je hoofd en breng een voor een je benen naar je ellenbogen. Doe dit kruiselings: dus rechterknie naar je linker ellenboog en linkerknie naar je rechter ellenboog. Je krijgt zo een soort van fietseffect. Zeer effectief en uitputtend. Toch doe je dit 100 keer en herhaal je deze oefening 2 keer.

Gerichte oefeningen voor strakkere billen

Het trainen van je billen is misschien wat complexer, omdat je bilspieren zich moeilijk laten benaderen. Toch zijn er oefeningen die je altijd kan doen, zoals squats. Maar deze twee oefeningen werken over het algemeen het beste.

  • 1.Ga op handen en voeten op de grond zitten. Lift je linkerbeen op en strek deze horizontaal zodat deze in lijn komt met je lichaam. Span aan tot je je bilspieren voelt. Houd 5 tot 8 seconden vast en ga weer terug. Herhaal dit 8 keer met je linkerbeen en doe het vervolgens ook met je rechterbeen. Herhaal 3 tot 5 sets.
  • 2.Ga staan. Zet je linkerbeen naar voren en zak door tot je je bilspieren aanspant. Je zakt door je linkerknie, maar blijft met je rechterbeen staan. Zodra je je bilspieren aanspant, houd je die positie gedurende 10 seconden vast. Herhaal dit in totaal 10 keer per been.

Platte buik en strakke billen binnen handbereik

Met de genoemde oefeningen en een koolhydraatarm dieet kun jij vandaag nog beginnen om over een maand al een plattere buik en strakkere billen te trainen. Gun jezelf dat mooie lijf waar je van droomt!