Begrafenis of crematie? Dit is het verschil!

zorg-1

Bij het leven en liefhebben hoort helaas ook afscheid nemen. Misschien wel het moeilijkste moment in ons leven. Het is nooit leuk om over de dood na te denken en dit te regelen. En toch is het een feit dat we allemaal een keer overlijden…. Een begrafenis ondernemer neemt graag jouw zorgen uit handen en kan jou veel vertellen over de verschillende soorten uitvaarten. In deze blog belichten we wel alvast de belangrijkste verschillen tussen een begrafenis of crematie, zodat als het zover is, je wel een bewuste keuze kan maken!

 

Een begrafenis: wat is dat?

Bij een begrafenis wordt het lichaam van de overledene in een grafkist gelegd en op een begraafplaats begraven. Zo is er een fysieke gedenkplek. Hier kan je bloemen neerleggen, foto’s neerzetten, een grafsteen op plaatsen en op die manier een mooie gedenkplek hebben. Ook kan je een familiegraf hebben, hierbij word je -zoals de naam al zegt- begraven bij je familie. Hierbij kan je met meerdere familieleden op één steen een tekst schrijven steeds weer bij laten schrijven. Ben je gelovig? Er zijn begraafplaatsen die speciaal voor een een soort geloof is. De kosten van een begrafenis liggen wel wat hoger dan bij een crematie. Hierbij moet je rekening houden met de kosten van het grafmonument en de grafrechten. Ook heeft een graf onderhoud nodig.

 

Een crematie: wat is dat?

Bij een crematie wordt de overledene in een kist verbrand. Dit gebeurt in een crematorium. De as moet er vervolgens 30 dagen blijven liggen en vervolgens kan de as opgehaald worden. Met die as kan je verschillende dingen doen. Je kan het bewaren in een urn, thuis of op een begraafplaats in speciaal ingerichte plekken, namelijk in een urnengalerij. Ook kan je as in een sieraad verwerken, zodat je letterlijk een dierbare bij je draagt. Ook kiezen velen ervoor om uitgestrooid te worden. Bijvoorbeeld in de zee of op een lievelingsplek van de dierbare. Bij een begrafenis of crematies komen vele regels kijken.Gelukkig zijn er genoeg mensen die verstand hebben van het regelen van een uitvaart en je kunnen adviseren!

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.